torsdag 4 augusti 2016

Växlande väder

Nu är det riktigt kyligt på morgnarna och resten av dagen blir det upp mot 20°, men det är ömsom sol, ömsom regn. Det känns som om hösten är på väg med stora kliv, hoppas ändå det blir varmare resten av augusti och i september. Önskar mig en riktig indiansommar som den 1975, då var jag gravid och låg på stranden och solade och badade så sent som 22 september.


För övrigt blev det inte inhandlat något igår efter jobbet, mycket på grund av att det störtregnade, så idag (i alla fall just nu kl 16) är det uppehåll och lite sol och då måste jag handla resten inför helgen, vare sig jag vill eller ej. Hinner ju inte göra något innan gästerna dyker upp i morgon. Planerar också att tvätta en maskin i kväll och funderar på om jag kan försteka kycklingen och göra västerbottensostpajen och värma den i morgon...... Igår kväll bakade jag i alla fall fröknäcke som passar de glutenintoleranta, hade i både pumpafrön, solroskärnor, linfrön, sesamfrön chiafrön samt aningen majsmjöl + vatten och olja. Toppade med flingsalt och provsmakade lite och det var sååå gott.


Idag tog jag en Modifast potatis/purjolökssoppa till lunchen kl 12 och nu är jag vrålhungrig, men får döva det med mera vatten. Kommer ta något att äta i kväll, men bara något lite lättare (tror och hoppas jag). Har i alla fall kommit under 80-strecket nu, så det går åt rätt håll. Har gått ner runt 15 kg från toppnoteringen och tänker bara ta 10 kg till fram till nyår. Även idag har jag stått emot chokladbitarna på jobbet, mycket nöjd med det.