söndag 23 augusti 2009

Sköna söndag!

God morgon!

Vaknade klockan 6.30 till strålande sol och molnfri himmel. Har druckit kaffe och funderar på att fixa lite frukost nu. Småpysarna leker och gubben sover.
Igår var de små ute i sele och koppel för första gången. Mycket nyfikna på gräs och blommor, men blev fullkomligt hysteriska när de hörde bilar och hästar. Vi får ta det lite peu en peu så de vänjer sig vid alla konstiga ljud. De fick också bekanta sig med grannens lille 2-årige pojk, som kom och hälsade på :-)

Fick äntligen rensat i alla blomlådor och krukor och vattnade bl a änglatrumpeten med flytande blåkorn. Den har börjat blomma först nu och kräver extra näring. För övrigt tycker jag intresset för blommorna avtar nu när det känns som hösten närmar sig. Känner likadant varje år fast jag vet att de kan blomma länge än.

Till middag igår blev det kokt fisk (Alaskan pollock, med tanke utfiskningen alltså ingen torsk) och till det en härlig tjock vitvinssås med champinjoner, räkor och dill samt potatis. Mums!! Jag har funnit ut att det matlagningsvin, både rött och vitt, man kan köpa i vanliga affären är ett utmärkt alternativ att ha i maten i stället för dyrt vanligt vin. Man behöver ju bara en liten skvätt, bra!!!

Så där ja, har gjort en liten paus och lagat frukost. Det blev en omelett på två ägg och lite grädde. Värmde en rest av chilin från häromdagen och lade som fyllning i omeletten. Riktigt gott :-D
Passade på att göra en stuvning av gårdagens fisk och sås, kanske gör jag crêpes och fyller dem med det. Har också bananer som är på "G", kan ju också passa inlindade i crêpes, kanske med lite glass till. Vi får väl se vad det blir!!

Snart börjar sändningarna från friidrotts-VM igen. Nästan synd att sitta inne och titta på det när det är så fint väder ute!! Men det är å andra sidan så kul att kolla på det. Dock, gräset är långt och behöver klippas, så det är motstridiga viljor inom mig :-s