måndag 12 oktober 2009

Helgen i Edens lustgård

Försöker mig på en resumé av helgen.
Jesse kom och hämtade mig vid 8.30-draget nere i byn och vi styrde kosan mot Helena i Fröslida där vi tog en fika. Vi vände nosen mot nordost med målgång i Råby utanför Nyköping. Halvvägs var vi hungriga och fick oss en liten sightseeing i Gränna medan vi letade efter matstället "Vida Vättern", som visade sig ligga i Ödeshög!!

Vi anlände till Cissis Eden vid 16-tiden och då hade alla pepparbrudarna utom Biggan kommit. Hon & Co dök upp strax efter oss med "torpet" på släp. Wow, så kul att träffa alla igen och då speciellt Lena som jag aldrig träffat innan. Vilken härligt positiv och glad pepparbrud!!

Vi bjöds på välkomstdrink med tilltugg och sedan blev det vildsvinsgryta och ugnsrostade rotsaker och mixad sallad till. Mums!! Lotta hade bakat äppelpaj till dessert, men ståndaktigt nog hoppade jag över denna.
Under tiden vi avnjöt vår middag kom Cissis granne Åsa och dukade upp för ett jättefint ljusparty och vi sniffade på massor av olika doftljus.

Sedan vidtog en presentutdelning. Lindis hade köpt underbart vackra handdukar i rött med bård av hjärtan från Marks Pelle Vävare och skrivit små personliga kort till alla. Jag hade köpt små änglar med glaspärlor till tjejerna, Cissi fick dock en "förgylld" gipsängel och Biggans son "K" (underbar kille på 14 år som står ut med oss tjattrande tjejer/kvinnor/tanter) fick en liten teddyvovve. Till Cissi hade jag för övrigt med mig en flaska av årets glögg som värdinnegåva.
Mera presenter blev det på söndagen då Jesse förärade oss var sitt halsband med en platt ring med ingraverat "Älskad" tre gånger. Goa, underbara tjej!!

Resten av kvällen drog vi bl a "änglakort", jag fick energi, Cissi läste om våra olika tecken i zodiaken och det blev massor med tjatter och snack och skratt. Lindis och Nicks hade sin "säng" i samma rum vi satt i, men det hindrade dem inte från att somna gott i alla fall. Runt klockan 01 drog sig de flesta tillbaka och det blev tyst i huset.

Söndag morgon åt vi en härlig frukost innan vi begav oss av på promenad med stegräknare för stegtävlingen vi anmält oss till. En del fick anmäla sig hemma hos Cissi eftersom de inte gjort det innan. Vi gick en runda som gav oss ca 4000 steg och det var härligt väder om än lite mulet. Efter promenaden blev det gruppfotografering av Biggans "K".



Nu var det dags att bryta upp, en del skulle med sina olika tåg och andra hade olika långt hem med bil.
Jesse, Helena och jag stannade på vägen och åt en sen lunch och när vi kom till Helena kikade vi på Curry och hennes tre valpar som fötts tidigare på morgonen. Jesse skjutsade mig ända hem, gulliga hon, och jag var åter i hemmets lugna vrå 20.15 efter en oförglömligt rolig helg.

Eftersom jag suttit mesta delen av dagen i bil så slutade stegräknaren på 8707 steg för söndagen, inte så illa i alla fall. Lite flera bilder har jag lagt på Picasa web, se länken till höger.