torsdag 19 november 2009

Mera regn.....

Idag dök både takgubbar och plåtslagare upp. Det regnar och det var mörkt när jag hämtade tidningen så jag vet inte riktigt vad de sysslar med, men det låter när de knallar omkring på taket. Det är nästan så jag tror de är här inne ibland. Skulle tro att de fortsätter "läkta" södersidan.

Ledig idag, jobbar i morgon igen. Köpte ju åtta hekto champinjoner på City Gross i måndags och känner att jag nog måste ta hand om dem idag, men har ingen aning om vad jag skall hitta på. Svampsoppa? Fräsa upp och frysa in? Idétorka!!!

Chattat bort en god stund med yngste sonen som inte börjar jobba förrän 21.18 i kväll. Vi diskuterade bl a att jag blivit vald till ledamot i kyrkofullmäktige och vad jag kan tänkas vara med om att besluta där. Är vald under perioden 2010-2013. Lite skämtsamt ansåg nog Pierre att uppdraget i stort sett innebär " lite kaffe, kakor och prat med lite religiösa tanter och gubbar", hihi. Vi pratade också om hans förestående Thailandresa och packning etc. Han tål ju inte solen så bra och skall till apoteket och proviantera solskyddsmedel. Jag gav tipset att vanlig yoghurt är kanonbra att smeta på om man har bränt sig och det lindrar också svedan. Apoteket har också en utmärkt kylbalsam, men som är mycket dyrare.

Var ute och kollade och fotade takarbetet strax innan det blev för mörkt. Det är färdigt med läkt på båda sidor, vindskivorna är på plats och nya hängrännor har "plåtisen" fixat. Lite svårt att se på bilderna eftersom skymning kom, får bli bättre bilder en annan dag, dock ses de vita vindskivorna hyfsat.

Färdig med läkten:



Och här anas vindskivorna, hängrännorna döljer sig bakom byggställningarna:




Ser ut att bli bra när det blir färdigt. Kanske börjar de lägga pannor i morgon, men det kan jag inte se förrän på lördag eftersom det är kolmörkt när jag kommer hem.