Kycklingfilé med smarrigt täcke, 2 pers
2 kycklingfiléer
150 g keso
50 g creme fraiche
50 g Ajvar relish, stark
2 st pressade vitlöksklyftor
40 g riven parmesan
Sätt ugnen på 175°. Lägg filéerna i en smord ugnsform. Salta och peppra. Blanda ihop övriga ingredienser och bred det över filéerna. (Om filéerna är tjocka kan man förkorta tiden i ugnen genom att skära dem och fläka dem på mitten). Tillagas i cirka 35 minuter med tunnare filéer, ta ut och kolla så det är genomlagat.
Blomkålshuvudet skar jag i cm-tjocka skivor och drisslade över olivolja och flingsalt över och det fick stå i ugnen tillsammans med kycklingen under samma tid.
Oopsies 7-8 st
100 g Philadephiaost
1 nypa salt
(½ msk fiberhusk och 1 tsk bakpulver för brödigare konsistens)
ev sesam- eller vallmofrön
Separerar gulor och vitor, vispa vitorna hårt med salt. Vispa gulor och färskost slätt och blanda försiktigt ner i vitorna, gör inget om det blir lite klumpigt. Klicka ut på bakplåtspapper och strössla ev över frön. Grädda i 150° cirka 25 minuter.
Äggmuffins, perfekta att ta till som mellanmål istället för en macka!
Världens enklaste recept!
Världens enklaste recept!
Du behöver:
Ägg (1 per muffins)
Tomat
Valfri fyllning, t.ex fetaost, spenat, rökt skinka eller vad man gillar
Salt
Peppar
Örtkrydda efter smak, oregano, timjan, basilika, rosmarin etc....
Tomat
Valfri fyllning, t.ex fetaost, spenat, rökt skinka eller vad man gillar
Salt
Peppar
Örtkrydda efter smak, oregano, timjan, basilika, rosmarin etc....
Så hör gör du:
Som sagt, världens enklaste! Vispa ihop äggen med en liten skvätt vatten och kryddor.
Smörj en muffinsform eller vanliga pappersformar (jag har en liten muffinsform med 6 hål för muffins) med kokosolja eller valfri olja, bottna varje form med valfri fyllning och toppa med äggsmeten och en tomatskiva på varje. Grädda 200 grader i ca. 10 minuter - Klart
Som sagt, världens enklaste! Vispa ihop äggen med en liten skvätt vatten och kryddor.
Smörj en muffinsform eller vanliga pappersformar (jag har en liten muffinsform med 6 hål för muffins) med kokosolja eller valfri olja, bottna varje form med valfri fyllning och toppa med äggsmeten och en tomatskiva på varje. Grädda 200 grader i ca. 10 minuter - Klart
LCHF pannkakor
2 ägg
1 dl grädde
3/4 msk fiberhusk
Blanda, låt svälla och stek i smör.
Om man tillsätter 1 tsk bakpulver går det bra att grädda våfflor också.
Frasvåfflor (ej LCHF)
2,5 dl vatten
2,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
75-100 g smält smör
Mugcake med blåbär
1 ägg
1 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
1 msk sötströ
½ tsk bakpulver
½ krm vaniljpulver
1-2 drp bittermandelarom
2 msk blåbär
Blanda de torra ingredienserna coh rör noga ner ägget + resten. Smörj en kopp/form med kokosolja coh häll i smeten. Grädda i micron på full effekt2-3 minuter.
LCHF langos
2 ägg
2 msk majonnäs
2 dl riven ost
Blanda, klicka ut på bakplåtspapper. 250°, cirka 10 minuter.
Chokladmousse LCHF (Fredrik Nylén)
2 avokados
0,5 dl kakao
3 msk honung
0,5 tsk vaniljpulver
Mixa krämigt och servera direkt.
Kesoplättar
125 g keso
1 ägg
½ msk fiberhusk
salt
Blanda, låt svälla lite och stek plättar på medelvärme i smör.
Falsk potatissallad (2 pers)
200 g zucchini/squash i tärningar
50 g purjolök, finskuren
60 g gurka i tärningar
100 g kvarg/kesella 0,1-0,3%
40 g majonnäs
1-2 msk dijonsenap
2 msk kapris
salt och peppar efter behag
Blanchera zucchini ett par minuter i lättsaltat vatten och låt rinna av och kallna.
Blanda kvarg, majonnäs och dijonsenap.
Blanda i zucchini, gurka, purjolök och kapris.
Smaka av med salt och peppar efter behag.
Bananpannkakor (Mårten Nylén, tränare Biggest Loser)
1 banan
2 ägg
vaniljpulver efter behag (ej vaniljsocker)
Mosa/mixa ihop det och stek som plättar i kokosolja.
Det blir 8 små pannkakor. Ät med en halv sats av nedanstående hallonkvarg.
Hallonkvarg
150 g Lindahls hallonkvarg 0,2%
100 g Lindahls kvarg naturell 0,3%
100 g frysta hallon
Rör ihop tills hallonen tinat och servera till pannkakorna ovan. Går också bra att blanda med Keso till frukost eller mellis.
Räk- och laxröra
75 g rökt lax
50 g räkor, skalade
75 g Lindahls kvarg 0,3%
25 g majonnäs
1 tsk dijonsenap
hackad dill/gräslök efter behag
Hacka lax och räkor. Blanda övriga ingredienser och rör sedan ner lax och räkor. Gott på en skiva rågbröd eller som fyllning i bakad potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar