torsdag 13 oktober 2011




Kallt ute i morse, 3,7°, stjärnklart och fullmåne. Blev dock ingen promenad eftersom min förkylning åter tilltagit, känner mig inte alls i form. Hoppas verkligen att det vänder för jag skall på tjej/kvinno/käringträff i helgen tillsammans med "gamla" GI-gänget. Vi är 3-4 st som åker bil till Råby utanför Nyköping, från Beddingestrand-Östra Ljungby-Fröslida-Skene och vi har vår utmärkta chaufför Jessie som ser till att vi kommer helskinnade och välbehållna både fram och tillbaka. Första frostnatten i höst, var tvungen att skrapa bilrutorna. När jag anlände till jobbet kl 7 så hade vår nya byggnad fått fasadbelysning och den upplysta "loggan" såg verkligen urtjusig ut. Måste försöka "fota" den och sätta på vår hemsida.

Sitter, som vanligt på torsdagar, i receptionen och har det lite lugnt just för tillfället. Det är snart lunchdax och ruschen sätter igång igen kl 13, då har vi också "öppen" mottagning för influensavaccinationer. Skall försöka komma ut en stund på lunchen, det är klarblå himmel och strålande sol, men kyligt. Tänker också besöka nybygget utrustad med måttband för att mäta sidoljusfönstret vid dörren till mitt rum. Vill inte ha fri insyn och känna mig som ett djur i bur till allmän beskådan. Möjligen har ledningen tänkt sig tunna, genomskinliga gardiner eller liknande, men jag tänker utrusta mig med lamellgardin där. Också skoj att planera lite för blommor och prydnadssaker, jag har två stora fönster i rummet. Nu delar två av oss på ett yttepyttelitet rum med ett fönster som också är minimalt, så mörkt att vi måste ha belysning dagtid, bläää.

Ringde till yngsta ex-svägerskan igår, har sett att hon skickat meddelande på MSN men då var jag och dansade och sedan var det för sent att svara. Hon berättade att hennes storasyster, min äldsta ex-svägerska, fyller 70 den 3 november och det vet jag egentligen, men har inte haft en tanke på det på grund av mycket jobb osv. Dock har hon fortfarande inte bestämt hur eller vilken dag hon skall firas. Hmmm, tycker det är hög tid om det skall förberedas något.

 Jaha, hemkommen från jobb och har jag tappat eller förlagt min stegräknare, ja inte vet jag men hittar den i alla fall inte. Attans också, men har i alla fall inte tänkt motionera idag på grund av förkylningen. På hemvägen handlade jag lite varmrökt lax, räkor, blomkål, paprika och lite annat. Var faktiskt ute efter en färdiggrillad kyckling, men det fanns bara en halv, nästan förtorkad sådan, för 30 kr, rena rövarpriser. Köpte alltså (dyra) färska kycklingfiléer, som nu fick lagas till av maken.

Frukost: Miniyoghurt, havrekli, linfrö, kanel, Yogi tea cinnamon
Mellis: Miniyoghurt, blåbär, kanel, två ostskivor (mums), kaffe
Lunch: Västerbottenspaj, sallad (kylen gapade tom, hittade pajen i frysen)
Middag: Stekt kycklingfilé med ?? (får vi se senare)