fredag 27 januari 2017

Lappsjuka

Lappsjuka känner nog alla till – när man blir lite galen av att vistats i en öde trakt under längre tid och på grund av detta blivit nedstämd, delvis på grund av brist på social kontakt. Boten är enkel. Man måste bara träffa lite folk. 

Jag tror jag blir tokig på att bara gå hemma! Jag är ju inte alls den där pyssliga typen utan vill hellre jobba. Nu har jag bokat in två jobbdagar i februari och det ser ut att kunna bli fler. Helst skulle jag vilja jobba 1-2 dagar varje vecka och då kanske i lagom dos à sex timmar men det är heldagar, 7.30 till 17 som jag har bokat in nu.

Igår fyllde äldste sonen 43 år, jisses vad åren går, och numera blir det inga paket utan i stället lagade jag till ett bleck med kålpudding och till det gräddsås som han och sönerna hade till middag.
Han bjöd på fika med semlor från konditori Centrum i Munka Ljungby, något man bara inte varken kan eller får tacka nej till. Där tillverkas de godaste semlorna som finns, det är till och med officiellt bedömt i någon tidning för några år sedan.

                                           Bildresultat för semla

Grått och mulet är det dagarna igenom nu, solen lyser....med sin frånvaro. Just nu -2° och enligt väderprognoserna blir det runt nollan och mulet närmaste tio dagarna, puh. Tack och lov har i alla fall dagarna blir längre, så det går framåt.

Idag skall jag åka till mellangrabben och hälsa på yngsta barnbarnet som snart fyller fyra år. Eftersom han fyller mitt i veckan så får han sin present idag. Jag har köpt ett Playmobil flygplan. Han gillar stora bilar, flygplan och tåg. Nästa gång kan jag ju köpa flygplatsen med flygledartorn m m.

                                        Bildresultat för playmobil flygplan

Idag har jag också gått igenom finanserna och fixat räkningarna. Det ser ut som det går ihop även denna månad, januari brukar ju vara en "fattig" månad. Om ett par dagar är det dags att summera min kassabok som jag startade vid årsskiftet, hittills tycker jag den ser helt OK ut.

Nu skall jag ta en kopp kaffe och unna mig en stunds läsning, den positiva sidan med att vara pensionär och rå sig själv.