söndag 10 januari 2010

Strålande tider, härliga tider

Har äntligen fått fason på mitt dumma tangentbord som inte ville skriva "e" utan envisades med att ge mig "€"-tecken i stället. Så himla frustrerande! Har inte kunnat skriva varken här eller på FB, än mindre några mailsvar, blääää och fyyyy!

Tempen har gått upp till något mer behagliga -1-2° ute och inne är det riktigt skönt nu. Rengjorde värmepumpen igår och tycker den har åtminstone lite bättre effekt nu + att vi eldat i pannan. Köpte 20 förpackningar "loggs" igår. Middagen igår blev fläskrullader fyllda med äpple och sviskon och en himmelsk sås därtill, serverat med stekt potatis och kokt blomkål, mums!

Solen skiner från en himmel med lätta skyar och det syns att snötäcket minskat av värmen, men det är fortfarande vitt och vackert. Dock blåser det "småspik" idag och lockar inte till utevistelse. Har fyllt på så mycket spolarvätska det går med blandning 50/50 men ändå fått isproppar någonstans, jättejobbigt när det inte fungerar. Hoppas det lossnar nu när det är lite varmare, fick det att fungera på bakrutan igår men det är ju där fram det är viktigast.

Håller på att tina en fryst kyckling och får se vad vi skall göra med den idag. Skall också elda för varmvatten till dusch i kväll, vill inte duscha på morgonen när det är kallt, känns motbjudande att stiga ur den varma duschen då.

Småfåglarna äter massor nu i kylan, köpte en 25 kilos säck med frön igår + att vi lägger ut äpplen till koltrastarna och hänger upp talgbollar, vilka de inte tycks uppskatta lika mycket i år som förr. Råkorna försöker slita ner talgbollarna och lyckas ibland och sitter sedan på marken och mumsar i sig. Kan väl vara även dem väl unnat så här i vargavintern.

Plockade ur det lilla som fanns kvar av prydnader i granen igår, Pelle och Nicke hade ju redan fixat det mesta innan, och tog bort ljusslingan. Tog också ner alla tomtar och krubban. Nu finns bara ljusbågarna i fönstren kvar och ljusslingorna ute. Tycker det behövs ljus både inne och ute ett tag till, det är faktiskt ganska mörkt fortfarande och så ser det mysigt ut. Eftersom vi har en plastgran så åker den helt sonika ut i "vedboden" till nästa jul, skönt att slippa städa barr fram till midsommar, eller hur?

Glädjande nog har Nickie planerat en träff för "Pepparbrudarna" hemma hos sig i Kinnarumma till 20-21 mars, vårdagjämningen. Skall bli jättekul!