onsdag 21 januari 2015

Lässugen

idag!
Jag är lässugen och har ingen bok att läsa. Vad gör man då? Jo, åker till biblioteket och lånar ett par böcker. Idag fick jag tag på en av Stig O Blomberg, "Mord på Hallandsåsen", har läst "Mord i Bråviken" i julas av samma författare och tycker han skriver trevligt. Dessutom gjorde jag en ny bekantskap, nämligen Åsa Larsson och ett av hennes alster som heter "Solstorm". Skall bli kul att se vad jag tycker om hennes stil.

I övrigt blev det en del utrensning av ett antal lådor, närmare bestämt 10 stycken, i en TV-möbel. Det blev två stora kassar med "skräp" och det var saker jag inte ens kom ihåg att jag hade sparat. Jätteskönt att ha skapat plats för mer "bra att ha" ;-)

Hade tänkt mig en promenad på en kvart till affären, men dels var det snöblandat regn och lite blåsigt, dels skulle jag köpa tulpaner och tänkte att de inte klarade kylan på hemvägen, så det blev bilen i stället. Hittade en jättefin bit benfri fläskkotlett, finputsad och utan tillstymmelse av fett eller annat snafs. Den späckade jag med vitlöksskivor och gned in med salt, peppar och örtkryddor och in med den i en stekpåse tillsammans med morotsbitar och lökklyftor och så in i ugnen. Blev gott och fin sky.

Som "vanligt" ingen frukost idag, men både lunch, middag och kvällsgott.

Lunch: Rostbiff, keso med dijonsenap och blandad sallad.



Middag: Benfri kotlettrad, broccolimos, morot och gräddsky.


Utöver detta tog jag en Lindahls kvarg % citron-lime med lite linfrö och vetekli i (magen är inte helt samarbetsvillig just nu), lite saltade solroskärnor och allra sist 2 bitar 75%-ig choklad à 5 mg styck.

GOD NATT!