lördag 27 augusti 2011

Blixtar och dunder (men inga magiska under här inte)


 Vaknade tidigt och tänkte ta en låååång morgonpromenad, men vad sker? Det allra värsta åskvädret på många, många år och skyfall. Det var till och med så tätt inpå att när jag satt på toaletten så skakade toalettstolen till när det kom en jätteknall.
Det fick bli frukost först och sedan klarnade det upp lite och slutade regna och då passade jag på att ta en runda på nästan en timme, men puh vad det var varmt och kvavt, blev riktigt svettig. Var hemma igen lagom till Melodikrysset, som var lite knepigare idag. Vad kan jag om "rappare"? En som tydligen var med i/vann (?) Melodifestivalen 2010 och börjar på D och slutar på E??? Strunt samma, jag skickar aldrig in lösningen ändå ;-)

Nu är klockan 12.20, jag har diskat, kört en maskin tvätt som skall hämtas ur tumlaren strax och sedan skall jag iväg och köpa en ny äggkokare. Vet inte vad som hände med den förra igår, plötsligt var det hål i plastlocket, hmmmm. Skall köpa en med metallock nu. Så himla behändigt att koka ägg på det sättet och mycket mera energisnålt. Jaha, nu åskar det igen, stänger ner datorn, see you later!!

Frukost: Miniyoggi, havrekli, linfrö, kanel, kaffe
Mellis: Carls bröd, färskost, rostbiff
Lunch: 1 kokt ägg, räkor
Middag: Grillad laxfilé, keso, romsås

Var iväg på eftermiddagen och köpte ny äggkokare på Jula i Hyllinge. Besökte också City-Gross där jag bl a köpte en finfin bit oxfilé på 5 hg, skall smaka mums i morgon. Åter hemma hade äldste sonen ringt precis strax innan och jag ringde upp igen. Han och hustrun hade varit ute på en biltur (med än så länge hemligt syfte, hihihi) och undrade om jag bjöd på kaffe, vilket jag naturligtvis gjorde. Jättekul att de kom och vi satt och chittchattade ända till kl blev halv sex då det var deras tur att åka och handla och dax för min promenad.
Efter kvällspromenaden, som jag tog före middagen, kom jag hem "sjöblöt". gick ut i bara linne och shorts men efter bara fem minuter var regnet över mig. Genomförde dock en runda på 30 min och kände mig nöjd med det.

Kvällen bjöd på lite TV-tittande och senare ljudbok, Anne Holts "1222 över havet" i sängen.