lördag 13 augusti 2016

Min lilla pälskling...




...antingen skäms för att ha bitit matte, eller blivit sur för att ha blivit utskälld. Nåväl, han lyser med sin frånvaro, tror han gömt sig ett tag. Jag har i alla fall tack vare snäll kollega fått hämta ut penicillin på apoteket. Rodnaden runt såren (nio hål) sprider sig och det ömmar lite här och där, så nu är väl risken för infektion förhoppningsvis över. Nu blir det en kur Amoxicillin 3x1 i tio dagar, bläää.

Har ätit kassler för tredje dagen och idag tillsammans med stekta champinjoner och grekisk yoghurt med sweet chilisås. Mätt och belåten nu...Regnet fortsätter satt strila ner i skurar av och till men det är ganska varmt och det blåser i alla fall inte. Börjar känna mig aningen trött efter all dygnsomvändning och lite sömn, hoppas kunna få ordning på det snart.

Mera OS...

... har det blivit. Igår kväll lade jag mig faktiskt i sängen kl 23.30 och försökte sova tills klockan klämtade kl tre men det var stört omöjligt att somna. Hade fönstret öppet, hörde grannarna komma hem kl 2, ovanligt sent för dem ;-) och stygga katten låg vid fotänden. Han vågade väl inte komma upp till matte efter "misshandeln".

Jag såg i alla fall en hel del simning, bl a att Sara Sjöström och Therese Alshammar inte lyckades komma till final i 50 meter fritt. Inte konstigt att Sara inte orkar mer, har gjort 16 starter i OS nu och Therese kom med målet att slå sitt personliga rekord och det lyckades hon med. Tyvärr kom inte heller Michel Torneus till final, vilket naturligtvis var en besvikelse för både honom och alla andra. Såg också en tennismatch mellan Rafael Nadal, Spanien och Thomaz Belucci, Brasilien, kul match som Nadal till sist vann.

Frukost intogs vid halvsjudraget med stekta ägg, majonnäs och lite Maasdamerost. Som tidigare sagt så blir det helknasigt med sov- och mattider nu under OS. Återstår ju bara en vecka till och jag skall jobba onsdag-fredag eftermiddag, så får se hur jag skall få ihop OS-tittande med jobbtider. I "värsta" fall får jag kolla på repriser.

Trist väder idag med gråmulen himmel och regnskurar, alltså det känns som hösten kommit på allvar redan. Det är i alla fall någorlunda varmt ute, just nu 17-18°.

Har ju länge tänkt ta tillbaka mitt flicknamn igen (!) (för andra gången) men novemberresan är ju redan bokad, undrar om jag kan ändra namn i den bokningen, får höra efter om det går. Annars får det väl vänta men det behöver ju fixas nytt pass och körkort, passet måste vara giltigt sex månader efter hemkomsten, vilket blir i maj-juni 2017 och passet går ut i juni 2017 alltså hög tid att fixa detta. Har haft blanketten för namnbyte liggande ett par månader nu och om det går att byta namn i bokningen är det hög tid för nytt pass och körkort. Körkortet är dock giltigt ända till 2022..... Kostar ju en del med både körkort och pass.

Skulle göra en överföring till grannen för den nya brunnspumpen, men det kontonummer jag fick fungerade inte. Om jag lade till en siffra i clearingnumret fungerade det, men då vet jag ju inte om det är hans kontot. Han har kanske missat en siffra, så det får vänta lite. Han är tydligen på fotboll med sonen, men han kommer väl hem senare så vi kan kolla det.