söndag 31 juli 2016

Laddar.....

.........för ny jobbevecka samt övernattningsgäster till kommande helg.
Gårdagen gick helt och hållet i lättjans tecken, jag gjorde absolut ingenting nyttigt. Tror jag behvöde vila upp mig (och mina trötta ben) efter den gångna veckan. Herregud, jag har glömt hur det är att arbeta heltid, har ju inte gjort det på två år!

Idag hoppas jag gräset torkar upp så jag kan klippa det, det så långt att det torkar sakta i "botten". Förmiddagen var solig men nu är det mulet, hoppas det inte kommer regn. För övrigt har jag tvättat alla filtar och täcken i sofforna, det var så fulla av katthår. Måste ju ha lite snyggt när gästerna kommer också, så har dammsugit och dammtorkat, så får se om det håller sig i veckan.
Det blev bara ett mål mat igår och det var grönsaksbullar med stekt vitkål och caesardressing. Det här var djupfrysta grönsaksbullar från Ikea och de var helt OK, annars brukar jag köpa Icas "färska".


Bildresultat för grönsaksbullar ikea
Ikeas
                  
Bildresultat för grönsaksbullar ica
Icas

Jag vet inte vad jag skall hitta på att äta idag eller vad jag kan ta med i lunchbox till i morgon. Har ingen inspiration alls, funderar mer på vad jag skall bjuda gästerna på i helgen. Har eventuellt tänkt mig en västerbottensostpaj på fredagskvällen, undrar bara om det går att göra med majsmjöl? Har en glutenallergiker i gänget och vi andra äter inte gärna vitt mjöl, ris, pasta osv heller. På lördagen planerar jag kycklinggratäng med bacon och champinjoner och efter det världens onyttigaste dessert (men himmelskt god) Tobleronemousse. Smaskens! Om jag inte är för lat så fixar jag nog en omgång fröknäcke också att ha till frukost. 

Nej, nu får jag inventera kyl och frys, så det blir något att äta i kväll och i morgon. Javisst, ja, jag får väl säga "Har den äran" till mig själv idag, bara tre år kvar till 70! Jisses, vad tiden går...Skall tacka alla mina 47 (tror jag det är) gratulanter på facebook och ett par stycken som grattat via mail, tack skall ni ha allihopa. Bara den äldste sonen har hört av sig ännu, får se om de andra kommer ihåg...

Bildresultat för garfield congratulations               Hoppar över tårtan i år........