tisdag 26 juli 2016

Det blir lite magert.....

....ja, inte med maten kanske, men väl med inlägg de kommande veckorna när jag jobbar heltid. Blir inte heller mycket matbilder, hur kul är det att fota matlådor? Är ganska trött när jag kommer hem, så igår "slängde" jag i mig två röda pölser, en ostomelett och saltgurka och sedan tvingade jag mig ut på en 35 minuters promenad, bara för att få ihop mina steg, puh! På vägen hem handlade jag på Lidl, därav saltgurkan, mmm så gott. Den medhavda lunchen var torftig, keso, kvarg och blåbär, men hade ingen inspiration på morgonkvisten. Dagen blev i alla fall godkänd med både steg, kalorier och E%.


Upp klockan sex idag igen, kom sent i säng för jag är ju inte van att somna tidigt, så lite trött....
Kaffe, vatten och en dusch, mat till katterna, utsläpp och fixat lunchlåda med samma mat som kvällsmaten igår + sallad, gurka, tomater och oliver men ingen saltgurka. Återstår att se vad det blir till kvällsmat när jag kommer hem.
Det är fortsatt varmt, men varning för lite regn idag. Tycker det känns kvavt, kanske kommer det en åskskur? För säkerhets skull stängde jag fönstren när jag körde hemifrån, inte så kul om det regnar in. Katterna stannade ute och det sista jag såg av Pelle var att han fångat en stor mus eller sork som han lekte med. Han har ju fixat sin egen mat då......men ganska äckligt tycker jag.



Både igår och idag är det "lugnt" på jobbet, bara en läkare i tjänst, så därför hinner jag uppdatera här lite mellan varven. I morgon är de två i tjänst, men tror jag fixar det också, hihi. Ingen sjukgymnast, kurator, dietist eller arbetsterapeut i tjänst heller, de flesta har semester. En farlig lockelse har vi här på jobbet och det är chokladbitarna som tillhandahålls för patienterna (och personalen också). Små härliga läckerbitar à 5 mg styck, mörk choklad 75%, en bit renderar typ 30 kcal!!


I alla fall så lyckades jag hålla mig ifrån chokladen idag då jag blev rejält mätt av lunchen. På vägen hem var jag tvungen att köra inom Klippan och hämta en bok på biblioteket, Jamie Olivers supermat. Har inte hunnit titta i den ännu, den är jättetjock så det skall bli spännande att se om den kan inspirera till något nytt. 
Innan jag åt kvällsmat tog jag en runda på 4 km bara för att få ihop mina dagliga steg, nu strax innan sängdags har jag avverkat 13,422 steg. Det är inte lätt att få ihop det när jag har ett jobb där jag sitter mycket av tiden och skriver. 
Det är lite svalare ute i kväll, just nu "bara" 17°, men det känns friskt och gott. Sover med öppet fönster och får ju en del myggbett, men skippar tvärdraget i natt. Eventuellt kommer det regn i natt eller i morgon spås det. 
Kvällsmaten bestod av mixad sallad med flatrökt skinka, keso, oliver och chili och nu har jag rostbiff som bör ätas i morgon, men vet inte vad jag skall ha till. Antingen får jag ta med den till lunch eller så blir den kvällsmat. Jag har fortfarande inte lyckats äta någon av Modifast-måltiderna...det lockar inte alls.