torsdag 8 oktober 2009

Dagarna går....

Får då äntligen ta mig i kragen och redovisa litet av vad som händer och sker.

Pro primo så har jag vägt småpellarna och jisses vad snabbt de växer, dock inte så konstigt med tanke på hur mycket de stoppar i sig. Nicke leder med en matchvikt på 2,9 kg och Pelle ligger inte långt därefter med sina 2,7 kg och veterinären som undrade om vi verkligen kan kastrera dem i november. Hon ville att de skall väga
3 kg inför operationen och det tycks ju inte bli några som helst problem :-)

Efter all storm, regn och rusk och med ett tak som läcker som ett såll har det äntligen blivit lite fint höstväder med sol igen, dock ingen egentlig värme. Har fått en offert från Ragnvalla bygg och i eftermiddag kommer en annan kille, Johan Rundgren, och kollar läget, han har dock ont om tid så vi får se var vi landar där. Kanske kan även Darius på Össjö bygg lämna en offert, innan höftade han bara till ett cirkapris, men jag behöver ju en specifikation att presentera på banken inför ett lån.

Har inte mått så bra senaste dagarna, ständigt sus i höger öra och tryck och ont i höger huvudhalva. Sover inte heller bra utan vaknar ett flertal gånger per natt och ömsom svettas, ömsom fryser. Tänkte att jag nog får försöka kontakta ÖNH igen, men si, idag med posten kom en kallelse till dr Cervin (vill hellre till dr Laurin, men vad gör man?) i Ägh till 20 oktober. Hoppas innerligen han kan fixa någon bot eller kanske en CT skalle (kan ju inte låta bli att undra om det möjligen finns något "styggt" i mitt huvud). Ja, ja, vi får väl se och hoppas på det bästa.

Till helgen drar Jessica, Helena och jag tillsammans till peppisträffen hos Cissi i Råby utanför Nyköping. Det skall bli jättekul. Cissi har utlovat krustader med västerbottenost, gryta med vildsvin m m gott att intaga. Jag och Jessica kommer att övernatta i Cissis Kabe Smaragd (husvagnsmodell för er som inte vet). Besvärligt att hitta present till värdinnan men jag har faktiskt kommit på en (skriver inte nu vad det är eftersom Cissi läser här, det får komma i efterhand). Då drar vi också igång stegtävlingen och hoppas att vi alla fixar minst 7000 steg per dag, och gärna mer, i en månad. Jag skall i alla fall verkligen lägga manken till!!!

Igår blev det kokt köttkorv, potatis och pepparrotssås till middag och nu skall jag strax göra i ordning en bit fransyska som i slutänden skall bli slottsstek, mmmmm vilken god sås det kommer att bli. Den äter vi i morgon, den blir bättre av att stå till sig ett dygn. I kväll vankas det laxpudding med skirat smör, en av mina verkliga favoriter men inte B:s, tyvärr.

Häromdagen fick jag en "juicemaskin", heter det så?, nä, råsaftcentrifug är det, med posten enbart pga att jag anmält mig till något recept-tjohejsan och livsstilsjox. Mycket trevliga recept och tips, har ännu inte testat juiceapparaten, verkar vara många lösa delar att ta isär och sätta ihop efter disk. Har i alla fall äpplen och morötter hem när jag känner för att testa.

Mellansonen Max ringde och berättade att han och fästmö Anna dyker upp onsdag nästa vecka. De skall lämna vovven Ellie hos Annas mamma (?, eller är det pappa?) och sedan reser de till New York. Oh, så kul de skall ha! Innan dess har Max några spelningar att göra.

Nähä, det här duger inte! Jag har ett par svarta jeans i tvättmaskinen för att färga dem svartare, de har ju en tendens att bli lite grådaskiga med tiden och sedan väntar en vanlig maskin 40° tvätt. Går nog att hänga ute idag.