fredag 2 oktober 2009

Ser man på!! Nu i eftermiddag skiner solen för fullt och alla trista moln är borta. Så föränderligt det kan vara.
Jag har varit i affären (vår fina lanthandel) och inhandlat både innanlår och fransyska och nu står det två grytor på spisen, den ena med "världens godaste" boeuf bourguignon och den andra med en otroligt läcker sjömansbiff. Blir ju spännande att höra vad B väljer till middag.Funderade ett tag på att göra en äppeldessert (vi har många äpplen) men av erfarenhet vet jag att den inte blir uppäten utan bara står i kylen alltför många dagar. Only God knows why eftersom B är en riktig gottegris, men på något sätt måste vi ju göra av med äpplena, eller hur?

Fredag i oktober

Nu är det höst på riktigt! Blåst, regn, frost, hagel och grått, grått, grått. Köpte nytt batteri till min stegräknare igår och tänkte "öva" lite inför Expressens stegtävling som börjar 11/10, men vädret lockar inte ut mig just nu.

Sonen P har lagt ett kul klipp om Simon´s cat på FB. Här har jag hittat ett till som visar precis hur det kan gå till här hemma en kväll framför TV:n. Tänk att en liten katt kan ta så mycket plats ;-)



Sitter just nu och löser dagens Sudoku i morgontidningen samtidigt som jag funderar på middagsmat till i kväll. Igår skrev jag upp några rätter som jag verkligen längtat efter, bl a sjömansbiff, boeuf bourguignon, laxpudding och sillbullar med korintsås. Det sistnämnda har jag aldrig lagat själv och inte ätit sedan pappa gjorde det och det måste vara åtminstone 20 år sedan (han är borta sedan 9 år). Får ta en tur till Eriks lanthandel här i byn och se vad som bjuds i diskarna.

Igår kom en kille (jag hade ringt efter honom) från Ragnvalla bygg och tittade på vårt yttertak som måste läggas om inifrån och ut (läcker som ett såll när det regnar). Han lovade komma så snart som möjligt med en offert som jag kan presentera på banken. Försökte också få tag på en annan hantverkare för att få fler kostnadsförslag men han var inte möjlig att nå igår. Kanske försöker få tag i honom idag igen. Usch, det hela verkar bli en mycket kostsam historia, 150-200.000. Önskar jag kunde få in en jättevinst på Lotto ;-)