torsdag 1 september 2016

Fortsättning följer...

Nä, det har inte blivit någon promenad ännu och det har mulnat på riktigt rejält. Jag började klura på hur att ansluta min digitala kamera och letade efter manual på internet. Där står att CD-skiva medföljde och ja, var i hela fridens dagar har jag gjort av den. Herregud, kameran köpte jag 2007, tror jag. Började rota runt bland alla gamla CD-skivor men tji. Långt om länge hittade jag den i botten av en byrålåda där laddkabel m m låg. Nu har jag installerat CD:n och skall se om det fungerar, ser inte alls ut som på den gamla datorn. Måste ju säga att jag bytt dator sedan jag använde kameran senast...har förmodligen en nyare version av Windows också, jag är urkass på sådant här.

Se där, det fungerade men inte fanns mina bilder i Picasa webalbum utan i drop-boxen och inte blev de sorterade heller. Det får jag nog ägna en extra stund att fixa med senare. Innan har det också stått om jag vill tömma kamerans minne, men det gör det inte nu. Får nog läsa manualen som jag också hittade.


Matte har en konstig manick i handen...

Hmmm, det här verkar skumt!

Fina och många äpplen i år men en halv skottkärra full åkte ut på åkern. 


Uppe i ottan

Mot bättre vetande (?) har jag accepterat att jobba idag då chefen på ena mottagningen har kris med sjuk personal. Hade svårt att somna och läste till klockan var 1.30 och har sovit oroligt av och till sedan dess. Nu har katterna fått mat och är ute och jag skall ta en dusch. Planerar att vara på jobbet i Ängelholm klockan 8.

I alla fall så räfsade jag upp alla nerfallna äpplen i förrgår och slängde ut dem på åkern. En del är riktigt fina så jag tog in ett till mig själv.  Kanske några rådjur eller hjortar blir nöjda med att få mumsa på dem. Klippte gräset med uppsamlare eftersom det var så långt, det var lite blött och tungt också. Tog fint foto av korg med äpplen och på kissarna, men får inte överfört dem från kameran. Har inte använt den kameran sedan 2014, tror jag, så jag får kolla närmare på hur det fungerar för det gick inte med anslutningskabeln i morse och jag hade inte tid att greja med det då.

                                                                --------

Så där ja, då var jag hemma igen. Det blev fem timmars skrivning på raken och jag fick undan massor med liggande diktat, känns bra. Kul att komma till Roslunda igen, det var ända sedan i juni senast. Många som tyckte jag såg så pigg och solbränd ut och välkomnade mig med kramar. Chefen slutar nästa vecka och passade på att bjuda på smörgåstårtor idag, en med räkor och en med skaldjur. Tog en liten bit av varje och de var supergoda, inhandlade på Ica Oj i Åstorp.

Rätt mör i ryggen efter att ha suttit i fem timmar så tror jag skall ta en promenad i eftermiddag. Det var bara knappt 10° i morse men nuu är det i alla fall runt 20°, växlande molnighet och lite blåsigt. Har fått mina nya bankkort och måste aktivera dem också.
Igår ringde den hopplösa receptionisten på veterinärkliniken igen och sade att jag kunde hämta mina pengar nästa gång jag kom dit. Det lät ju bra, men timmarna senare ringde hon igen och pratade in på mobilsvaret att hon önskade att jag skulle ringa henne igen, för nu snurrade det i hennes huvud rörande pengarna. Vad i jösses namn håller människan på med? Jag ringer inte, det får hon göra själv!
Blir så himla trött på dumskallar....

Gjorde pannbiffar igår med stark Ajvar relish och lite Sambal oelek (eller hur det nu stavas) som smaksättning. Det blev jättegott och jag råstekte sötpotatis med purjolök till det. Blev sex biffar och nu har jag fyra kvar + att jag har en bit rökt lax i kylen som jag också måste göra något med, kanske en laxlåda med äggstanning.