måndag 25 april 2011

Annandag påsk

Hej igen!
Som kanske har noterats har jag pausat lite från bloggandet sista veckan och det på grund av att jag bland annat haft alldeles för mycket jobb i huvudet. Vi står inför slutspurten med att konfigurera journalprogram etc till Bjuvmottagningen och jag kan lova att det är mängder med grejor som skall beställas och fixas. Det är till och med så "illa" att jag en natt (morgon?) vaknade klockan 3 och var tvungen att gå upp och anteckna sån´t jag kommit på under natten, vaknar flera gånger....

Har tappat räkningen på mina cruisedagar men har hållit mig hyfsat till Dukan så när som nu i påsk. Får väl ta tag i det i morgon igen, men mitt fokus ligger just nu inte på något annat än jobb!! Min näsa är allt annat än vacker och precis som doktorn sade så har det runnit sårvätska det första dagarna och nu är det en rejäl, illröd skorpa på den. Hoppet finns dock att den trillar av snart och att näsan med tiden bleknar.

Slangen till högtryckstvätten som jag köpte på Bauhaus passade naturligtvis inte alls, så det blir till att köra och lämna tillbaka den, puh! Det lär finnas nå´n gubbe i Åstorp som servar Kärcher och kan beställa en dylik slang, får se när jag kan hinna med det. Även vår ganska nya spis, ett halvår gammal, trilskas. Ett litet plastfäste till den inre glasrutan pajade igår, varpå rutan halkade på sniskan och jag fick nästan inte upp luckan efter det. Nu har jag lyft av det inre glaset och får köra till OnOff och höra vad man gör nu.

Långfredagen var jag och handlade och påskafton hade jag städdag på förmiddagen och njöt av det vackra vädret sedan. Kan inte vistas direkt i solen på grund av näsan men lite var jag allt ute ändå. Det är rena, rama sommaren nu, så härligt :-))

Igår kom det båda äldsta sönerna med respektive på middag, det var så kul. Vi åt:

Västerbottensostpaj med mixad sallad,
Örtöverbakad laxfilé, färskpotatis, ugnsrostade (där pajade ugnsglaset) grönsaker, romsås
Chokladtårta med vispad vaniljgrädde och kaffe

Idag är det som sagt Annandag påsk och vädret är fortsatt strålande, träden börjar spricka ut i skir grönska, några i rosa, tulpanerna har kommit upp och börjar visa sin färg
och katterna stormtrivs när dörrarna står på vid gavel och de kan gå ut och in precis som de behagar.


Flaggan är i topp, både igår och idag, fast det egentligen inte är någon flaggdag idag, Jag tycker man flagga lite när man vill. Nu har jag diskat undan allt från igår (sån´t gör jag inte när gästerna är här och inte heller när de kört hem för då är jag trött) och det är dags att planera för lite lunch. Kan tänka mig lite kokt ägg, rökt lax, romsås på en toast, det låter väl inte helt fel? Önskar alla en fortsatt underbar dag.