tisdag 12 april 2011

Cruisefasen dag 72

Efter ett fantastiskt vårväder ett par dagar så regnar det idag, visserligen ett ganska milt regn, men ändå....
Idag har jag egentligen arbetstid 10.45 -19.15, men jag har utbildning på förmiddagen i Helsingborg mellan 10.00 och 11.30 så jag packade lunch och mellis i kylväska på morgonen. Maken skulle också på möte i Helsingborg kl 10 så vi samåkte, jag fick 25 minuter över innan jag var tvungen att inställa mig. Då hann jag en turbosnabb runda till Willys där jag införskaffade lampolja (ca 10-15 kr billigare än på andra ställen), deras fantastiskt goda chorizos (innehåller 93% kött!!!), lite mineralvatten för dagsbehovet samt turkisk yoghurt 3% fett.


Med andan i halsen kom jag till utbildningen 09.58, men jag var i alla fall inte sist. Det gav inte mycket för handen och en del ställde dumma, tyckte jag, frågor som drog ut på tiden. In i bilen igen och rattade mot jobbet i Örkelljunga och dax för lite lunch innan start av arbete. Arbetsdagen förflöt snabbt utan större mankemang och jag var åter hemma 19.30 och tänkte slå mig ner och titta på "Halvåtta hos mig", men ack vad jag bedrog mig, ha!!! Näe, det var match 4 av 7 i ishockey-SM, bläää, så himla kul!! Kan det inte räcka med bäst av tre??? Ok, gav mig lite tid att skriva här samt chatta med lilla ex-svägerskan.

Frukost: Yoghurt, havrekli, linfrö, kanel, kaffe
Lunch: Fläskytterfilé (i lergryta), skogschampinjoner, keso, tzatziki
Mellis: Carls bröd, cream cheese, rökt skinka, Yogi te licorice
Kvällsmat: Rökt skinka, kokt ägg, tzatziki

Cruisefasen dag 69-71

Jaha, jag vet inte om/hur jag skall rapportera helgens tjejträff. Våren har absolut anlänt, solen skiner, värmen finns och fåglarna kvittrar och sjunger. Allt är underbart härligt.

Lördag morgon blev jag upphämtad av goa Jessie vid macken i Östra Ljungby och vi styrde kosan till Fröslida för att hämta upp Helena. Därifrån fortsatte vi mot Skene och träffens värdinna Lindis, Vi kom fram vid ett-tiden och då hade övriga redan anlänt. Vi bjöds på bubbel i solskenet på altanen med tilltugg av bl a små krustader med brie och fikonmarmelad, smördegssnurror med ost, melon, ananas, jordnötter m m. Inget för en Dukanare men himla gott. Vi njöt av varandras sällskap i solen och mådde gott, fick presenter och många glada skratt också.

Lindis mamma Inger hade lagat en jättegod middag till oss, bestående av helstekt fläskytterfilé (marinerad?), pastasallad, tzatziki, bröd och ost. Tog lite försiktigt med pasta och hoppade över brödet, till detta endast mineralvatten trots att det bjöds på både vin och öl. Skippade också daimtårta till kaffet, men alla lovordade tårtan.
Efter maten tog vi en rejäl promenad och Lindis son Linus skulle visa oss "hela världen", dvs Skene ;-)) Det var en underbart härlig vårkväll.
Prat, skratt och tårar av både glädje och sorg, timmarna förflöt fort när vi satt nere i gillestugan med en brasa sprakande i öppna spisen, det hade Biggan och Linus fixat. Mysigt värre!!

Klockan lutade mot 2.30 när vi ganska trötta kröp till kojs. Jag vaknade 7.45 och "lyckades" väcka de flesta andra (det var inte meningen), jag hade tänkt ta en morgonpromenad i solen och Cissi och Helena hängde på. När vi kom tillbaka var frukosten framdukat och det doftade härligt av kaffe. Efter gårdagens intag av icke Dukanvänligt käk så levde min mage full rulle, aj aj, knip och ont, så jag tog bara lite lättyoghurt och kaffe.

Vid middagstid bröt vi upp, tack och kram och hej då, vi ses och hörs! Vi stuvade in oss i Jessies bil och gjorde ett första stopp i Skene vid COOP där Helena blev helt lyrisk över deras stora utbud av ekologiska grönsaker m m. Jag köpte lite keso och skinka och mineralvatten, vilket jag förtärde på resan hemåt.
Vi lämnade av Helena och runt tresnåret var jag hemma igen, satte mig med tidningen ute i solen och bara njöt. En överraskning väntade mig hemma i form av en härlig bukett tulpaner med några kvistar vide och mimosa (?) med ett kort från min chef Mona med texten: "Tack för dina arbetsinsatser". Så roligt att få ett sådan uppskattande, skickade SMS och tackade.