onsdag 15 februari 2017

Full rulle...

...sedan klockan sju i morse. Skulle börja med att ge Pelle hans medicin och det blev fullt "krig" mellan oss. Han sprang runt och försökte gömma sig, slank igenom mina hinder med bravur, ända tills jag stängde in honom i sovrummet, gick ner och stängde i hallen. Gick upp och släppte ut honom, han rusade ner för trappan och insåg att vägen var spärrad. Fick honom i nackskinnet och första tabletten lyckades han gömma och spotta ut, men sen fick jag tag i honom igen och tryckte in nästa + en spruta Metacam. Nu anar han oråd så fort jag är vid köksbänken.

När jag skulle lösa ut resten av hans mediciner bad jag apotekaren ringa till veterinären och fråga om vi inte kunde byta penicillintabletterna till pasta och jag fick det + Metacam i stället för någon tablett smärtstillande. Hoppas det kommer gå bättre. Nu är det dags för kvällsdosen och då ligger han och sover uppe på en bokhylla cirka 2 meter upp, så jag får vänta tills han kommer ner. Jag känner mig lätt ruinerad efter veterinärsbesöket och apoteksditot, cirka 4000 kr efter avdrag på försäkringen + 600 kr för medicinerna. Blir inte mycket resa av i år, gissningsvis.

På förmiddagen var det dags för en sammankomst med deltagardamerna i spanskan och det var mycket skratt och kul. Jag förstår inte att de är inne på sin fjärde termin för det haltar verkligen rejält, men vi har så kul och Eivor och jag kompletterar varandra bra, hon med glosor och jag med grammatik. Efteråt körde jag och lämnade en bok på biblioteket.

När jag kom hem åt jag lunch, jag hade gjort grönkålssoppa i min Soupmaker tidigare på morgonen och hade kokt ägg i kylen. Slängde helt enkelt ner en påse (125 g) grönkål, en gul lök, 2 vitlöksklyftor, 1 msk Bongs kalvfond + 4 dl vatten, kryddade med salt, peppar, rökt paprikapulver och sedan satte jag igång maskinen. Efter en kort stund, när jag varit på ovanvåningen, hördes ett pipande från köket och soppan var klar. Härligt enkelt!


Bildresultat för soupmaker netonnetGisela Lingmarks foto.

Min skaftdammsugare, Electrolux Ergorapido, inköpt i november 2015, har plötsligt slutat fungera efter bara 3-5 minuters dammsugning. Igår ringde jag till Electrolux servicekontor och när vi gått igenom alla möjliga "fel" utan att hitta några, så fick jag rekommendationen att göra en reklamation på inköpsstället, i detta fall Netonnet i Helsingborg. Körde dit i eftermiddags och lämnade in den, fick ingen ny direkt utan får meddelande när den kommit. Talade om att jag har en bra bit att köra och undrade om de har hemkörning, men nej, det har man inte, dock skall jag få körersättning när jag hämtar den. Hmm, får väl se om det stämmer.... Kommer sakna den under tiden, den är så behändig att ta till när det bara när lite jag vill dammsuga bort.

På vägen hem körde jag in om Lidl i Åstorp och handlade lite diverse + blommor och choklad till äldsta barnbarnet som fyller 23 idag. Han var inte hemma när jag kom så jag lämnade det på köksbordet med en hälsningslapp. Snodde en korvskiva i kylen och gav den till varghunden, som också fick gå ut en runda. Han blev jätteglad och nöjd med det.

Tiden rann snabbt iväg och när jag kom hem fixade jag lite kvällsmat, omelett, chorizo och mixad sallad och till "Farmen" och "Sveriges Mästerkock" på TV åt jag lite jordgubbar och banan till kaffet.

Gisela Lingmarks foto.

Pelle ligger fortfarande uppe på bokhyllan, får se hur jag kan locka ner honom för medicinintag. Känner av rygg och ben efter tre dagar med ovanligt mycket aktivitet, så jag lägger mig nog i sängen och läser snart.