fredag 24 februari 2017

Sol och snö

Igår kväll var jag alldeles för trött för att berätta vad jag haft för mig, jag till och med somnade på soffan under "Farmen" på TV. Jag har i alla fall sovit gott i natt och vaknade vid sjutiden av att katterna stampade på täcket och ville ha mat.
Det är strålande sol från blå himmel och det har snöat! Känns lite onödigt med snö nu när snödropparna står i full blom, men februari är ju faktiskt en vintermånad. Det lockar till en härlig promenad, men måste hitta ett ställe att gå på där det inte är för halt.

    

Igår förmiddag passade jag på att plantera om min stora aloe vera som hade tippat omkull och låg på golvet när jag kom ner på morgonen. Lilla kumquatträdet blev också ompysslat med ny jord. Min aloe vera köpte jag som en liten planta på Fuerteventura för tre år sedan och nu spretar det åt alla håll, jag funderade först på att kasta den, men den får vara kvar så länge. Flera "grenar" hade skadats när det trillade så jag fick klippa bort dem, den är inte speciellt vacker nu. 


Jag har ett längre tag funderat på att köpa en grönsakssvarv och igår googlade jag lite och bestämde mig för att införskaffa en dylik. Men, var finns närmaste butik där man tillhandahåller dessa? Jo, på Väla, där jag inte varit på hur många år som helst då jag tycker det är alldeles för stort. Men, jag körde dit, kollade att affären, Kök & Form/ÖNSKA, låg närmast ingång 4. Jag hade tur för just nu är det extrapris så det kostade "bara" 599 kr i stället för 769 kr. 


När jag ändå var där passade jag på att gå en runda, i stället för promenad, och gick in på Akademibokhandeln. Åh, så mycket härliga böcker, vill ha, vill ha! Men jag avstod från att köpa till mig själv och fann en fin kokbok, Skånska matupplevelser, som jag köpte till sonsonen Marcus som fyller 18 år idag. Han går på kocklinjen på Ängelholms gymnasieskola och jag hoppas han uppskattar boken. 

Naturligtvis var jag ju tvungen att prova den nya grönsakssvarven när jag kom hem och svarvade till både morot och rättika. Blodvite uppstod då jag körde ett finger rakt emot piggarna på svarven, den är oerhört vass! Jag körde in lite torsk i ugnen med tomat och purjolök och åt det tillsammans med det jag hade svarvat, det smakade finfint. 


Innan jag åkte till Väla hade jag ätit en nyhet, ProPud, en slags proteinpudding och den höll mig mätt ända till middagen. Smaken, caramel, var väl sisådär, lite väl söt i mitt tycke, men jag har en med chokladsmak i kylen och den är nog godare. 


Bildresultat för propud         Bildresultat för propud

Som sagt så somnade jag i soffan och får titta på TV4 Play på det jag missade, men det blir inte nu, för nu vill jag ut i solen.