torsdag 25 augusti 2011

Mulen, men mild torsdag

Igår gjorde jag en omgång Carls bröd med tanke på att det nu är fem rena proteindagar och tji blomkålsmos eller andra sådana godsaker. Börjad morgonen med en halvtimmes promenad i rask takt. Det var alldeles mulet och kvavt ute, +15,7° och jätteskönt. Efter sedvanlig frukost fixade jag iordning mellis och lunchlåda och efter en snabb uppfräschning av mig själv bar det av till jobbet, där det är min dag i receptionen.

Började en kvart tidigare idag för att ta längre lunchrast så jag kan ta en lunchpromenad också.  Försöker också passa på att slinka in på Coop och köpa mera linfrö + ett par hekto av deras fenomenalt goda rostbiff.


Frukost: Miniyoggi, havrekli, linfrö, kanel, kaffe
Mellis: Carls bröd med gravad lax
Lunch: Makrill i tomat, omelett, keso.
Middag: Fiskbiffar med provencalska örter (frysta), keso med rödlök och röd stenbitsrom

Gick en promenad när jag kom hem från jobbet innan jag lagade middag. Det var fortfarande kvavt och varmt och lätt duggregn, men jätteskönt och avkopplande. Fisken mixade jag med stavmixer, blandade i ett ägg, örterna, chiliflakes, salt och citronpeppar. Ganska lös smet men gick att forma och stekte i lite, lite olja i teflonpanna. Jag gillade dem och så gjorde även maken, räcker till lunch i morgon också.

Varje kväll har jag som plan att gå och lägga mig vid tio-halvelvatiden, men fastnar alltid vid datorn och hittills har det inte blivit före midnatt en enda kväll,  men nu skall jag verkligen försöka för jag vill upp lite tidigare och gå en längre promenad innan frukosten, gärna då på 45 min i stället för som nu 30 min. Sätter klockan på 5 nu och hoppas kunna somna fast jag inte känner mig ett dugg trött.