torsdag 21 juli 2016

Vilken härlig dag.....

Bildresultat för garfield sun

Nu är det högsommar, strålande sol från en klarblå himmel och varmt, jättevarmt, runt 28° i skuggan.
Åh, så härligt. Stack iväg i morse till stranden vid Klitterhus i Ängelholm och tog årets första bad i havet. Ljuvligt! Blev förvånad när det i det närmaste var tomt på stranden, enstaka människor längs hela sträckan, tomt nedanför Klitterhus, något flera människor vid Råbocka. Tog en härlig strandpromenad i vattenbrynet också.

                 

Strax före middagstid kände jag mig hungrig och packade ihop för att köra hem. Då var det fullt på parkeringen och folk strömmade till. Det var nästan kö ända från Ängelholm och ut till havsbaden.
Hemma igen fixade jag lite lunch i all enkelhet, det blev repris från häromdagen, fiskbullar i skaldjurssås, kokt ägg, lite potatis och brysselkål.


I morgon och två veckor framöver skall jag jobba heltid i Ekeby så då lär det bli svårt att få till motion och steg dagligen. Kör hemifrån kl 7 och är hemma igen 17.45 och då skall det ätas middag/kvällsmat, så får se om det finns någon ork eller motivation att promenera då. Annars blir det bara på helgen och det är ju lite synd.

Igår kväll beställde jag på apotea.se DAX ytdesinfektion plus, 5 liter för 119 kronor, innan har jag köpt enlitersflaskor och de kostar mellan 32 och 40 kronor. Nu har jag kvar enlitersflaskor som jag kan hälla över på från dunken. Tycker det är perfekt att torka av bänkar, spis, vask etc, dels med tanke på att katterna är uppe på bänkarna, dels på grund av alla äckliga flugor jag dödar.
                                          Bildresultat för dax ytdesinfektion                 Bildresultat för dax ytdesinfektion

Lite kaffe och läsning ute i solen blev det på eftermiddagen samt ytterligare en promenad på 40 minuter, bara för att få ihop minst 10.000 steg (hittills idag 16.813) och det lär inte bli så många fler nu när klockan snart är 22. Inget roligt på TV i kväll heller (i mitt tycke), andra gillar ju Ernst som fixar och donar, så jag fortsätter med min bok och får försöka somna i någorlunda tid. Klockan ringer sex och då skall katterna utfodras, släppas ut (och eventuellt in igen), jag göra mig i ordning och fixa något till lunchlådan. Det borde jag redan ha gjort men kan inte bestämma mig för om jag skall göra en sallad, en omelett eller rent av ta en Modifastdag (fast det är dötråkigt).

Nicke katt är inne nu och ligger på skrivaren och sover, precis som igår, men jag får gå ner och försöka locka in Pelle, annars får han vara ute i natt, det är just nu kl 22.21 en temp på 21.6°.
Nu stänger jag ner här och önskar ...............

                                               Bildresultat för snoopy good night