söndag 10 juli 2016

Svensk sommar

Bildresultat för svensk sommar

Näe, nu längtar jag verkligen efter sol och värme igen. Ok, framåt dagen idag blev det varmt, men kvavt. Precis när jag skulle ut på min promenad började det regna lite. Innan jag gav mig iväg hade jag ätit en flufflig ostomelett och lite färsk gurka till lunch, bra med mättande fett och protein och nästan inga kolisar.
Tog på mig regnponchon och travade iväg, försedd med en påse körsbär till Mr X 2, som bor nere i byn. Blev inget mer regn och när jag kom dit var jag genomsvettig, fick ta av ponchon och packa ihop den innan jag fortsatte. Det blev en runda på dryga 6 km och det var riktigt skönt. Åter hemma var jag rejält svettig, så satte mig ner ute och drack ett glas Schweppes Indian tonic ZERO med en skvätt fläderblomssaft i. Svalkande och gott!

Gick över till grannen och erbjöd dem komma och plocka så mycket bigarråer de vill, om de bara vågar klättra så högt på stegen. Själv är jag nöjd med det jag stoppade i mig igår. Vet att de tycker jättemycket om mina bär och de blev superglada för erbjudandet.

Har chattat lite med ett par väninnor på facebook, vi försöker ordna till en träff i augusti, vilket inte är det lättaste när en behöver barnvakt, en kanske behöver hundvakt och en har en "gubbe" som det skall anpassas till. Jag menade att det var lämpligt att vi håller till hemma hos mig. En bor i Halland, en i Skåne och en i Stockholm, så hon får en bit att resa var vi än ses. (Tanken var Halland från början hos henne med gubben ;-) Får se hur det blir, men oavsett var så kommer det bli kul.

Nu börjar det bli dags att fixa lite kvällsmat, magen knorrar. Har oerhörda bryderier vad jag vill äta. Just nu lutar det åt en rejäl rostbiffssmörgås på danskt rågbröd med dansk remoulade, sallad, syltlök och/eller cornichons. Alternativet är liten ostbricka med brie, ädelost, Maasdammer, Finn crisp och en skiva danskt rågbröd, men tror jag sparar den till i morgon kväll. Funderar också på lunchmat till jobbet i morgon. Skall jag kanske ta det väldigt enkelt med en Modifastmåltid och en Allévo bar till mellis? Då kan jag verkligen unna mig en rejäl ostbricka på kvällen. Återkommer till det när jag funderat klart!


Dag 7 i utmaningen "plankan" = 45 sekunder, gick helt utan problem, i morgon tror jag det är 60 sekunder eller om det är på tisdag, puh! I morgon är det jobb 7.30 till 17.00, så jag tror inte jag orkar med någon promenad, tyvärr. Blir minus i stegstatistiken, har ju som mål att gå minst 10.000 steg per dag, mitt snitt senaste 10 dagarna = 14.879 steg/dag. Nöjd!
Fluffig ostomelett till lunch.
Det blev en rostbiffsmacka till kvällsmat.

Lite röda och gula hallon med chokladglass