tisdag 24 november 2009

Sol över Övarp

Sol idag!!! Och blåst förstås, men solen piggar ändå upp lite. Var och handlade lite på Netto i Åstorp, behövde både mjölk, kattmat och lite annat. Var förresten i Klippan också i zooaffären och köpte den speciella (dyra) kattsand jag använder, Everclean lavender. Den är toppenbra, det går åt ganska mycket med två lådor och fyra katter ;-)

Ringde chefen för takbygget och påtalade att jag inte var 100% nöjd (jodå, nöjd med jobbarna och nya taket ju) men att det fattades vissa saker. Han upplyste om att "plåtis" kommer och åtgärdar det sista vad gäller hängrännor, stuprör och plåtarbete runt skorsten och takfönster. Jag nämnde också att jag tyckte han varit lite för snabb med faktureringen och han sade att jag naturligtvis inte skulle betala något innan allt var klart. Vi bestämde möte här hemma på torsdag så vi kan gå igenom allt och få klara papper på det.
Mailade också till min bankkvinna, men har ännu inte fått svar på det. Jag hoppas verkligen att hon inte är ledig den här veckan.

Nu är klockan 17 snart och om en timme måste jag ta bort all kattmat eftersom småpellarna skall vara fastande inför operationen (kastrationen) i morgon. Jisses, vilket liv det kommer att bli på dem när de inte får någon mat i morgon när de vaknar. Efter midnatt är det ju också förbud att dricka. Jag tar dem i bilen i morgon kl 7.40, så får B utfodra gammeltanterna innan han åker till jobbet. Småpellarna hämtar jag sedan vid 15-16-tiden. Har redan klargjort på jobb att jag kommer senare och slutar tidigare. För säkerhets skull ringde jag verksamhetschefen Berit och påminde om detta. Jag skall försöka "knöka in" båda två i transportburen, hoppas det går nu när det blivit så stora, men de brukar ju ligga "på" varandra både i soffan och sängen. Om det inte går får jag ta en i en vanlig sportsbag eller liknande.

B kom hem tidigt, 16.15, från jobb. Vet inte vad vi skall ha till middag. Jag åt sen lunch i form av goa mackor med Arbogas skivbara leverpastej och gurka och är inte jättehungrig för tillfället. Skulle egentligen har försökt putsa lite fönster inför advent, men innan jag kommit mig för kom skymningen. Gud så lätt att slippa undan tråkiga uppgifter, men tyvärr, jag måste göra det innan helgen när ljusbågarna skall på plats. Då kommer också det problem som dyker upp varje år, nämligen, alla ljusstakarna fungerade perfekt när jag tog ner dem efter förra julen, men nu är det alltid en massa trasiga lamporn när jag tar fram dem igen. How come??? Precis samma sak varje år. Dessvärre tycker jag om mina ljusstakar och vill inte byta ut dem fast man kan köpa nya från 29:90 kr och uppåt. Nästan billigare att köpa nya än bara nya glödlampor. Verkar ju något underligt, eller hur?

Ikväll blir det som vanligt "Halvåtta hos mig" på TV med den fantastiske "sidekicken" Helge Skoog. Kan bara inte missa detta program. I kväll vankas det tapas, Wallenbergare och någon sorts sorbet med björnbär tror jag. Låter helt OK för min del. Igår var det en dessert med messmör och whisky som parfait, jag gillar varken messmör eller whisky, men gästerna var helt begeistrade. Får kanske pröva det någon gång, vi får väl se. Igår hade värdinnan gjort en oxfilé fylld med pesto och serranoskinka (eller parma?) och rullat ihop som en rulltårta, skurit i bitar och grillat på spisen. Såg underbart gott ut och fick mycket beröm. Även det tål att provas. Recepten finns på www.recept.nu och heter "Fylld saikare"... och "Norrlännskans parfait" (jepp, det stavas så). Wow, så himla gott!!!