onsdag 2 mars 2011

Cruisefasen dag 31 Protein- och grönsaksdag

Upp lite tidigare eftersom jag börjar kl 7 på onsdagar, frukost, fixa mellis och lunch och sen iväg i 190....nä, bara skojade, det var bara 130, typ ;-))

Idag har jag mest hela tiden min lilla ex-svägerska i tankarna. Hon har åkt till SUS Lund idag för att i morgon opereras i hjärtat för tredje gången, skall få nya klaffar och pacemaker igen + lite annat "lagningsarbete" i och kring hjärtat. Känns lite ängsligt trots att jag vet att hon är i allra bästa händer. Operationen lär ju ta nånstans mellan 6-8 timmar.

Blev så sugen på kålpudding, så jag hittade på en variant med i stort sett samma ingredienser och det blev både gott och Dukangodkänt. Receptet nedan är på en "höft" eftersom jag inte mätte eller vägde nåt. Blev i alla fall glatt överraskad av Milda mat extra 4% som grädde, fick bra konsistens och god smak.  Mindre än 5% är ju OK med Dukan och det rör sig ju inte om några mängder.





Frukost: Yoghurt, havrekli, linfrö, kanel, kaffe
Mellis: Carls bröd med kesoröra, kalkon, groddar, paprika
Lunch: Fiskbiffar, kesoröra, tzatziki, groddar, paprika, tomat, hjärtsallad
Middag: Köttfärs- och vitkålpanna med champinjoner och lök
Kvällis: Yogi tea + lite gojibär


Köttfärs- och vitkålspanna
500 g nötfärs
250-300 g vitkål, strimlad
1 medelstor gul lök, grovhackad
200 g champinjoner
2 dl Milda mat extra
kinesisk soya
salt och peppar

Jag brynte kål och lök i en panna och fräste champinjoner i en annan. Tillsatte lite vatten och lät kålen och löken bli mjuka, tillsatte svampen. Brynte färsen för sig och blandade i den i det andra. Kryddade med salt och peppar, lite soya (både för smak och färg). Till slut hällde jag i "grädden" och lät allt puttra ihop ca 5 min.


Jag åt bara det och blev jättemätt, Det räckte också till maken (som åt potatis till) + en lunchlåda till i morgon. Valfritt kan man ju äta annat till, t ex Carls bröd, grönsaker osv, jag hade dock fyllt grönsakskvoten redan idag.

Måste också bara berätta till sist att lilla ex-svägerskan ringde på kvällen och berättade att allt gått väl så långt idag, hade talat med både narkosläkare och operatörerna, duschat x 2 i "desinfektionsmedel" och var redo inför morgondagen. Hon lätt pigg och vid gott mod, men erkände att det ändå fanns en viss oro i kroppen.