lördag 23 juli 2016

Bildresultat för lördag

Nu är klockan strax efter 18 på lördagskvällen, solen har försvunnit bakom molnen men det är ändå 28° ute och vindstilla. Det har varit soligt hela dagen och oerhört hett, Mr X 1 har varit här och jobbat klart med stora häcken, det blev jättefint. Sedan hjälptes vi åt att klippa och trimma gräset, han hade den stora gamla klipparen och jag lyckades få igång den lilla nya, som jag köpte i fjol. Den är så otroligt svårstartad, flödaren "tar dåligt", får flöda minst 20-30 gånger och sen är den ändå seg att starta, men idag lyckades det! Har nog bara kört den 3-4 gånger sedan köpet. Hur som helst är det snyggt och prydligt i trädgården nu, skall bara vattna i kväll också.

I förmiddags tog jag en promenad mitt i hettan eftersom gräset fortfarande var för vått att klippas på grund av daggen. Blev en runda på dryga 50 minuter och svetten lackade rejält. Ingen idé att duscha då eftersom mer arbete väntade under dagen. Åt lite kvarg-keso-grekisk yoghurt "gröt" med hallon till lunch och fikade med exet med en halv tunnbrödsrulle med ost och skinka.

Var till affären i byn och hämtade min ytdesinficeringssprit från apotea.se, så nu har jag så det räcker länge. Skulle också köpa kvarg och blomkål + lite annat, men det hade de inte så jag fick köra till Oj i Åstorp också.
Läste ett inlägg på facebook om en ny diet. Hmm, ny och ny, den kallas L7-dieten men jag tycker den är samma sak som 16:8 och lågkolhydratkost. Man skall alltså äta endast mellan kl 7 och 19 och livsmedel med lågt kolisvärde. Hur nytt är det? Kom tydligen i senaste numret av tidningen Må bra.


Jag tror ändå mest på kalorier in och kalorier ut + motion i lagom mängd, det höll doktorerna på mitt jobb också med om. Tror inte det finns några genvägar som håller i längden.Jag fortsätter räkna kalorier, kollar min E% och går mina promenader. Kan säga att det har gett resultat hittills (så länge jag inte slarvar, hihi).
I kväll åt jag en god middag bestående av rökt makrill, äggröra, spenat och tomat. Kanske jag unnar mig lite sorbet senare eller en bit brie om jag blir sugen.


För ovanlighetens skull har jag satsat en hundralapp på Lotto idag, dragning någon gång i kväll. Håller tummarna hårt för vinst, men brukar inte ha tur i spel och lotterier. Nu blir det dusch och sedan kaffe, kanske ute om det svalnat av och fläktar lite.