onsdag 23 september 2009

Höst och regn

Idag har jag och B varit ute på en liten biltur, dels för att handla, dels för att titta var han skall börja nytt jobb nästa torsdag. Då var det fint, nåja hyfsat, väder och B hann ta in tvätten. Nu regnar det och känns allmänt dystert ute. B:s nya jobb ligger mitt ute i skogen, hur härlig natur som helst runt omkring och förhoppningsvis massor med svamp och bär, vi kan ju åka dit på fritiden och kolla. Han är ju kock och skall laga mat till handikappade barn och ungdomar som är där i enlighet med LSS. På söndag skall de ha ett arrangemang och hade räknat med intresseanmälan från ca 15-20 stycken, det var 80 stycken som ville delta. Detta är helt nystartat så vi får se hur det fortskrider framöver. Där finns också rid- och travhästar.

Jag är proppmätt efter middagen nu, B hade lagat jättegoda rullader av skinkinnanlår med katrinplommon i. Till det gräddskysås och kokt blomkål, broccoli och morötter. Såsen blir ju himmelskt god med en sådan sky, mums!!! Trodde en mugg kaffe och en halv bit 76%-ig mörk choklad skulle hjälpa matsmältningen på traven, men ack nej, är mätt och däst. Det får nog bli ett glas Samarin ;-)

Hade plockat fram kameran för att ta några bilder av de "avsvimmade" småpellarna och vad händer: Jo, naturligtvis är batteriet urladdat, f-n också
. Nu ligger det på laddning och får ligga ett bra tag för kameran skall med till Stockholm med fulladdat batteri.

Nu skall jag strax titta på "Vem vet mest", jag gillar frågesportsprogram på TV och lite senare bänkar jag mig för att se "Superstars" när Ingemar Stenmark, Magda Forsberg, Thomas Ravelli, Malin Ewerlöf, Börje Salming och alla de andra tävlar i lag. Jättekul tycker jag!




See you later alligator, in a while crocodile!


Onsdag morgon



Satt och chattade med sonen Pierre och Kerstin från peppisarna till sent. Kom inte i säng förrän klockan visade på lite över midnatt. Hade tänkt läsa lite i sängen men kände att det var dags att släcka lampan. Kerstin och jag chattade om vår förestående resa med X2000-tåget till Stockholm och våra platser i olika vagnar. Får väl se hur vi kan sammanstråla och då även med Helena och Jessica.
Av Pierre fick jag min nyfikenhet stillad över bl a eventuell restaurangvagn och andra praktiska detaljer under resan (han är ju lokförare på SJ :-)).

Nu är det onsdag morgon, mulet och några få solstrimmor försöker leta sig igenom molntäcket. Tvätten hänger ute sedan igår och antingen torkar den väl helt ute eller så får det bli en runda i torktumlaren.
Har ätit stora, odlade blåbär med grekisk yoghurt och krossade linfrön till frukost och till det en mugg svart kaffe. Väntar och ser om någon av doktorerna mailar tillbaka till mig idag.


Nej, nu håller småpysarna på att riva skrivbordet och datorn!!! De har ätit och fått massor med energi och härjar för fullt. De verkar inte särskilt pigga på att gå ut när det blåser för mycket, men annars är det jättekul att jaga löv och klättra i träd ;-). Snart kommer de att somna i soffan och se helt avsvimmade ut

Jag skall i alla fall städa kattlådorna nu och diska, se´n får jag se vad dagen bär med sig.