fredag 18 februari 2011

Cruisefasen dag 19 - Proteindag

Jepp, jag kör en proteindag till för att kunna äta grönsaker på bröllopet i morgon!!
Satt uppe till kl 1 i natt och filade på bröllopstalet och var ganska nöjd. När jag sedan skall skriva ut det idag så strular datorn och vill inte på villkors vis fungera, vad gör man???
Jag vet inte just nu, får försöka senare igen, annars återstår att be barnbarnet, Victor, om hjälp i morgon.

Har ju varit ledig idag och det känns inte helt fel ;-). Har varit och handlat (mera mejeri med låg fetthalt på Lidl), kött och fisk på Ica m m. På Ica Maxi hittade jag ännu flera ayurvedateer från Yogi tea, köpte Cinnamon och Licorice, faktiskt mycket billigare än hälsokostaffären, men vem hade trott något annat? Dofterna och smakerna av dessa teer är enligt min mening obeskrivligt underbara.

Passade också på att titta in på mitt gamla jobb i Åstorp och där finns ju Camilla som kommer att jobba hos oss när vi öppnar i Bjuv. Gav henne en liten blomma och önskade henne välkommen till oss och så snackade vi förstås lite "skit" och inside information också. Skall bli så kul att få arbeta med henne igen :-))

Tiden gick fort där och jag hastade vidare hemåt, skulle ju ta Pelle till veterinären kl 13.15. Pelle blev jättestressad och sur över att sitta i transportburen själv i bilen, han och Nicke har ju alltid åkt i samma bur och nu fick Nicke stanna hemma. Pelle blev nästan Houdini himself, klöste genom gallret så blodvite uppstod på min hand. Väl inne på blev han sitt vanliga jag och lade sig på rygg och spann.

"Vetten" (ny för mig och mycket trevlig) kom och tittade, tog lite päls och kollade i mikroskop, men där fanns inget konstigt. Kan vara allergi, något med autoimmuniteten eller tja, vad som helst. Hur som haver så bestämde vi att börja med en kortisoninjektion så får vi se hur det utvecklar sig. Jag skall ringa "vetten" om en vecka och göra en utvärdering av det hela, så får vi se vad som händer härnäst. Pelle är i alla fall jättepigg, äter, dricker, leker och går ut en stund precis som vanligt.

Som jag kanske skrivit innan (minnet är skralt) så bakar jag Carls bröd utan Canderel, jag gillar inte när det är sött!! Jag har i stället i lite italiensk salladskrydda och så strör jag sesamfrön ovanpå. Har precis tagit en omgång ur ugnen, mums. Läste på forumet att någon hade problem med att brödet möglar, jag har mitt i en vanlig kakburk av plåt med lite hushållspapper i botten och det håller minst fem dagar (en sats har aldrig räckt längre ;-))

I kväll blir det Let´s dance och sedan vet jag inte om det blir mer att se eller läsning och sedan hopp i säng. Måste ju vara pigg inför morgondagen, har lovat blivande brudparet att jag skall fixa en sallad och eventuellt (om jag får lust och tid) kuvertbröd. Har idag inhandlat hjärtsallad (så passande, va?) och en massa andra godsaker att blanda i salladen.

Som ni ser behöver jag lite avkoppling nu, önskar alla en skön fredagskväll!!!

Frukost: Yoghurt, havrekli, linfrö, kaffe
L
unch: Räkor, lax, keso, alfalfagroddar
Mellis: Njöööt av Yogi ayurveda tea, Licorice
Middag: Kycklingklubbor, Carls bröd, egen vitlöksost