måndag 11 juli 2016

Flitig myra

Bildresultat för läkarsekreterare
Så hette det när jag utbildade mig....
Bildresultat för läkarsekreterare
.....men numera kallas vi så här
                                                  
Idag har det varit heldagsjobb på vårdcentralen i Ekeby såsom varande enda tjänstgörande sekreterare/receptionist. Körde hemifrån strax efter klockan 7 och var åter hemma 17.30, så finns inte mycket att skriva om idag. Jobbet innebär både journalskrivning, remisser, posthantering, receptionsarbete m m. Ekeby vårdcentral är en av Achima Cares åtta vårdenheter och speciellt för Achima Care är de har ett eget apotek för receptfria varor, så det är kul att sälja lite av varje. Detta medför att jag vid dagens slut har två kassor att redovisa, patientkassan och apotekskassan. Brukar inte vara några problem och så inte heller denna dag.
Trots att det är en ganska liten enhet med runt 4500 listade patienter har vi ett fint utbud av vårdgivare, förutom läkarmottagning finns även astma/KOL-mottagning, blodtrycksmottagning, sjukgymnast, kurator, arbetsterapeut, dietist och BVC. Finns också två enheter Achima Care Rehab.

Till lunchen hade jag bara tagit med mig en Modifast chokladpudding och tänkte spara mig med mera att äta till kvällen. Blev rätt hungrig på eftermiddagen ändå och då dyker en f d anställd naturligtvis upp med en massa kaffebröd. Jag stålsatte mig och gick inte ens upp och fikade utan tog en mugg kaffe ur "patientautomaten" och längtade tills dagen tog slut. Hemma igen fick jag bråttom att fixa till min "lilla" ostbricka som innehöll brie, ädelost, fetaost, Maasdamer, danskt rågbröd, Finn Crisp och kalamataoliver. Himmel så gott det smakade! Senare på kvällen "slarvade" jag till det med en Allévo bar till kaffet och lite rostade pumpakärnor när jag tittade på TV.