måndag 22 augusti 2016

Sammanfattningsvis....

... så är jag helnöjd med min dag. I stället för att "slösa" pengar på shopping (Jysk) så tog jag en promenad på 91 minuter med en hastighet av 11 min/km, vilket renderade 10.993 steg. Lite öm i trampdynorna efteråt då jag gått i mina relativt nya Gore-Tex Reebook eftersom det såg ut att bli mera regn, men det blev det inte. Tvätten torkades i tumlaren för säkerhets skull. Eftersom jag beslöt mig för att inte köpa nytt täcke så tvättade jag mitt gamla som blev jättefint och fräscht, så där sparade jag en rejäl slant som kan behövas till bättre saker, bl a till kronan på skorstenen. Jag messade mannen som skall mura kronan och fick till svar att han inte glömt mig, han hör av sig så fort han har tid med det. Skönt att få det gjort innan hösten/vintern.

Bildresultat för avokado och räkor

Till lunch åt jag en avokado med räkor och en klick bearnaise samt en bit brie och blev skönt mätt. Solen kom på eftermiddagen och jag drog igång gräsklipparen och det tog 50 minuter att klippa allt gräs + att jag rensade och fixade lite övrigt ute. Det är många äpplen som trillar ner nu och de är inte fina så jag slänger dem. Vinteräpplena på det andra trädet ser fina ut än så länge men är långt i från mogna ännu.

Blev rejält svetttig efter detta pass och då var det ljuvligt med en dusch och efter det fot- och nagelvård ute i skuggan. Jag har världens bästa fotkräm, Allpresan, som är för diabetiker egentligen, vilket jag inte är, men den gör underverk mot torr hud.

Bildresultat för allpresan     
Har satt ut mina tio nya solcellslampor som jag köpte på Rusta förra veckan och kasserat några av de gamla som inte längre fungerar. Tror jag skall köpa ett gäng till och lysa upp trädgården med, kanske runt dammen, som jag inte har vatten i då igelkottar har drunknat där förr.  
För övrigt blev det "bara" keso, vaniljkvarg och färska hallon till kvällsmat och lite senare en bit brie och kalamataoliver. Har gjort av med betydligt fler kalorier idag än jag intagit och min E% är perfekt. Nu är klockan bara drygt 22.30 men jag tror det är dags att krypa till kojs med en bok för jag känner mig öm och trött i kroppen. Får nog ta kortare promenad i morgon för att undvika blåsor och skav, kanske ett par kortare i stället för en lång. 
Sammantaget har jag nu avverkat 25.509 steg idag, vilket är rekord för mig, tidigare har jag som mest gjort drygt 24.000 och det var på semestern på Fuerteventura. Heja mig!!!

       









 

Denna dag....






Bildresultat för måndag

Ny vecka utan någon som helst planering ännu. Första gången på jag minns inte hur länge och det känns mycket märkligt. Började i alla fall dagen med att sätta igång en maskin tvätt. När jag drog av påslakanet hörde jag "ritsch", det brast längst upp, ett favoritlakan som hängt med länge och blivit slitet. Nu får det agera "stolskydd" i katternas ena stol.
Lite svalare i luften idag, höstkänsla, och nu blev himlen mörk och det kom en regnskur, så tvätten får nog tumlas i stället för att hänga ute.

Eftersom det är lite höstkänsla fick jag en idé att köpa ett nytt täcke, ett duntäcke kanske, som värmer gott när jag ligger för öppet fönster. Behöver ett par nya handdukar till badrummet också, så kanske blir det ett besök på Jysk.

Igår började jag dagen med matlagning då jag hade köpt ett paket blandfärs dagen innan och det måste tas om hand. Jag gjorde en gratäng där jag hade fräst färs, lök och vitlök med rökt paprikapulver, chilipulver, spiskummin och salt. Lade ner det i en form, blandade creme fraiche och philadephiaost med örter och bredde det över, toppade med riven västerbottensost. Skjuts in i ugnen på 200° i 20 minuter och voilá, maten klar. Jag gjorde två små formar som blev till fyra måltider och det var förödande gott, så jag åt det både till lunch och middag med sallad till.


Efter lunchen gick jag en promenad på dryga 6 km och det var jätteskönt. Körde sedan till mellangrabben och hälsade yngsta barnbarnet, 3½ år, en stund. For vidare till äldste sonen, via en affär där jag inhandlade glass som vi fikade med. Köpte också fina, stora frysta räkor som nu ligger och tinar i kylen + en lagom mogen avokado. Kanske kan bli till lunch idag....
Lite rastlös på sena eftermiddagen så det blev en promenad till på cirka 3 km och även en pytteliten tur på kvällen, det var härligt ljumt ute. Sammanlagt avverkade jag 20,710 steg igår.

Bildresultat för see you later alligator