måndag 1 augusti 2011

Måndag morgon bjuder på ett strålande väder och redan mycket varmt, så trevligt att vara ledig idag.
Ett litet tillägg till nattens inlägg: Yngste sonen hade skickat ett grattis-sms vid halvtiotiden, men som vanligt ligger min mobil i en väska i köket och jag hade naturligtvis inte hört det. Jag upptäckte det först till morgonfikan idag. Tack min vän!

Har en maskin med lakan och handdukar på gång, bör vara klart att hängas ut alldeles strax. Idag skall det också införskaffas en ny spånskiva, 60x90 cm, till skafferigolvet, den gamla har gjort sitt. Kanske Lantmännen i byn kan fixa det, annars får det bli Woody, Beijer eller liknande. Om det inte varit mitt i semestertider och massor med turister överallt så skulle en tur till antingen Helsingör eller Hallands Väderö sitta fint, men jag avskyr trängsel. Kanske en tur till Boarpsladan som har så fräscha grönsaker, hmmm får se, det kanske (bara?!) blir en härlig dag hemma. Sonen skall hjälpa mig att byta en lampa på bilen, lampan sitter "pilligt" till med batteriet i vägen, det skall även bytas några gummiupphängningsringar till avgassystemet, köpte dem redan för ett par veckor sedan.

I förrgår när jag klippte gräset upptäckte jag att vi har vildhallon vid dammen, var i hela fridens dagar kommer dom ifrån? Pyttesmå, inte så många men jättegoda. Baksidan är nu så överväxt att vi behöver en röjsåg, undrar vad en sådan kostar? Annars får jag be sonen om hjälp, han skall ju ändå komma och kapa häcken där med motorsåg!!

Nix, nu blir det till att hänga tvätt, ta en påtår och sen får vi se vad som händer. Ha en underbar dag alla!

Jag har blivit äldre......igen


Ha ha ha, jo det är sant! Tanten har lagt ännu ett år till sina andra. Vaknar till sol och värme och maken har satt in blommor och hissat flaggan, men är det egentligen något att fira att man blivit äldre? Det är ju bara ett år närmare livets slut och jag som älskar livet!!! Nåväl, jag skall njuta av varje dag. Jag har fått jättemånga gratulationer på FB och vill också passa på att tacka för det här på bloggen (för de som kanske följer den).

Igår hann jag precis klippa gräset och sedan kom regnet och ganska mycket också. Hoppas det torkar upp idag för det behövs nog köras en runda till. Det var väldigt kvavt igår och svetten formligen rann så det var skönt med en sval dusch i grovköket efteråt.  Innan på dagen hade vi varit och handlat och vid lunchdags lyckades jag trycka ner en QP plusmeny på Familia i Hyllinge och fick därmed mitt femte och näst sista glas i McDonalds-serien för i år. Nu återstår bara ett meal till nästa vecka. Måste dock säga att gårdagens burgare smakade bättre än någon av de andra, den var alldeles nylagad (fick vänta på den) och till och med maken lyckades trycka i sig en Big Mac, visserligen utan plusmeny för min räckte och blev över för oss båda.


Det vackra vädret har hållit i sig hela dagen sånär som på en kortare skur på eftermiddagen, naturligtvis när min tvätt var nästan torr. Tog och slängde in den ett tag i torktumlaren. Förutom alla gratulationer på FB, mail och sms så har en ex svägerska och två söner ringt, den tredje sonen har förmodligen fullt upp som nybliven sambo och semester och hör av sig när han får tid.......

Det känns mycket bra och lite "lyxigt" att vara kompledig en helt vanlig måndag. Oavsett vad jag hittar på så måååååste jag dammsuga, det ligger ihjälslagna äckliga flugor i stort sett överallt. Begriper inte var alla flugor kommer ifrån. Det var flera år sedan vi hade en sådan fluginvasion, i gengäld har jag inte sett mer än ett par getingar hittills i sommar.

Jisses, då, tiden flyger iväg. Min födelsedag är sedan länge passerad, klockan är nämligen 01.50!!!
Nu blir det sängen fast jag inte är sömnig, men om jag läser en liten stund så blir jag det säkert snart.