tisdag 20 januari 2015

Måltider

Dagens lunch: Omelett med rökt lax, pepparrotskvarg och isbergssallad.



Till middag blev det kalvsylta med blomkålsmos, kokt ägg och rödbetssallad.

 

Lite kvällsgott i form av hallon och Milbonas Quark-Yoghurt, mums!



461 kca






461 kca

Nystart och nytt namn

Hej!

Jag startar om min blogg som förut hette "Livet på Tidhem". Nu kommer den i första hand handla om mitt ytterst seriösa försök att nå min målvikt under detta år. Det skall ske med hjälp av kaloriräkning och low carb, dvs mindre kolhydrater och de skall vara långsamma.
Alltså minimalt med socker, mjöl, ris, pasta, godis, kakor osv. Jag kommer använda mig av de "gamla" recept som redan finns i bloggen då det flesta är OK och bygger på Dukan och GI. Jag är medlem på Matdagboken.se och där för jag in allt jag äter och håller koll.
Jag började min viktresa den 7 januari i år med Modifast i en vecka, därefter har jag fasat in vanlig, näringsriktig god mat. Jag kommer också dela med mig av nya egna och "lånade" recept.

I andra hand kommer bloggen även ge glimtar från mitt vanliga liv med jobb och fritid. Jag blev pensionär i somras men har valt att fortsätta att jobba, men har trappat ner till halvtidstjänst, vilket är toppen. Det var ju några år sedan jag skrev i bloggen och det har runnit en del vatten under broarna sedan dessa. Jag slutade i samband med pensioneringen på mitt gamla jobb och fick en halvtidstjänst på ett graviditetsvikariat med 50% på ett år till att börja med. Bytet skedde på grund av en evig turbulens på gamla stället och nu har jag kommit till ett mindre och otroligt mycket mer harmoniskt ställe, så nöjd med detta! På köpet har jag förmånen att få arbeta tillsammans med en före detta kollega som bara är jättetrevlig och go´. Tyvärr fick jag lämna en nästan lika kollega på förra jobbet men slutar också så snart hon finner något annat.

Nu snöar det här hemma i Övarp, men bara små blöta flingor. Tror nog inte det blir liggande utan smälter nog bort snart, tempen ligger kring 0°. I eftermiddag skall jag in till min frissa i Klippan, skönt att tunna ur kalufsen. Skall också försöka få tag i fiberhusk så jag kan göra toast i micron à la Dukan. Är så sugen på lite bröd och det passar perfekt med minimalt med kolhydrater smiley

. Har precis nu på morgonen, är ledig idag, gjort en kalkyl på huset och boendekostnader för 2014 och den ser rätt bra ut, så hoppas 2015 går ihop också. Dock gick värmepumpen åt skogen i januari förra året så det blev dyrt och vi var utan värme i 3 veckor. I år brakade vattenpumpen till hydroforen ihop och vi har varit utan vatten i 3 veckor, puh! Fått hämta vatten på gåren intill, men nu är det åtgärdat. Pumpen var från anno dazumal och inga reservdelar fanns, så en firma fick komma hit och lokalisera brunnen med sond, brunnen låg cirka 50 meter ute på en åker och var inte utmärkt och låg 40 cm under marknivå. Ny pump installerad och klar igår i brunnen, inte i källaren vid hydroforen. Gammalt hus (1904) ger oanade överraskningar och kostnader. Har ingen aning om vad det senaste "kalaset" går loss på. Håller tummarna winkoch tur att jag jobbar och inte bara har pensionen att lita till.

För övrigt idag blir det förmodligen lite tvätt och kanske en promenad. Var på vibrationsmaskinen igår kväll och det känns idag. Det räcker med den varannan till var tredje dag känner jag nu. Trodde inte den var så "effektiv", midjemått = -5 cm sedan 7/1 samt - 3 kg. Jag är på G. Supernöjd!

Eftersom jag absolut inte är någon frukostmänniska så blir det lite lustiga mattider. Idag blir det lunch direkt och sedan får vi se på resten, återkommer med dagens mathållning senare.

Have a nice day and be careful out there