fredag 1 juli 2016

Rutin och disciplin

                  

Har idag avverkat första dagen på mitt "nya" liv, tycker det är passande med precis sex månader kvar till mitt tänkta mål = -12 kg. Det innebär i runda slängar 0,5 kg/vecka och det är ju ingen omöjlighet, dock är det då rutin och disciplin som gäller. Rutiner kan jag följa, men med disciplin är det lite si och så emellanåt. Jag måste verkligen skärpa mig nu!
Idag har jag ätit precis enligt min plan på Matdagboken varken mer eller mindre. Dock var jag väldigt sugen på lite glass i kväll, men karaktärsfullt avstod jag från detta.

Jag har också tänkt försöka gå åtminstone en runda varje dag och få ihop minst 10.000 steg, så idag blev det, enligt Runkeeper, 3.83 km på 45 minuter, 239 brända kalorier. Jag gick inte fort för det var varmt och kvavt och lätt duggregn emellanåt, men jag är nöjd.

Till lunch åt jag kalvsylta, keso, inlagda rödbetor, kokt ägg med majonnäs och till kvällsmat frossade jag loss på en liter jordgubbar med vispad grädde, mums. Jag åt en bit brie tillsammans med några Kalamataoliver lite senare, inte för att jag var hungrig, men för att få till en bra E%.
Dagens intag = 1300 kcal.

              

            Bildresultat för kalamataoliverBildresultat för brie

Tycker det är lite trista program på TV en fredagskväll som denna, så jag kollar Maratonmarschen live på http://fotrally.se/live på datorn medan jag skriver detta inlägg. Det är Fotrally 2016 och just nu är det 32 kvar av 140 startande och nu har det gått sedan kl 21 igår kväll, utan uppehåll, dvs 25 timmar och 20 minuter. Undrar vem som vinner och hur många timmar han/hon orkar.... 

Idag har det regnat riktigt ordentligt och utsikterna för i morgon är desamma. Det har varit varmt och kvavt och nu, kl 22.30, är det 17,5 grader ute. Imorgon kör jag nog till Åstorp där de har Torpardagarna den här helgen, det är alltid kul att gå runt och kolla alla knallestånden, även om jag inte brukar handla något. Det är kul att studera folklivet också, det blir i alla fall inget att äta eller dricka där för min del. Jag skall fundera ut morgondagens meny och lägga in den på Matdagboken och kan alltid ha en flaska vatten med mig. 

Nä, nu får det bli over and out härifrån, jag lägger mig och läser ett tag och önskar en god natt.