tisdag 7 mars 2017

Det händer mycket nu...

Ja men oj vad tiden flyger iväg! En vecka sedan jag uppdaterade mig här. I torsdags gjorde jag min första dag på Ödåkra Läkargrupp och jobbade 8-15, mestadels i receptionen, eftersom jag skulle tillbringa fredagen där och tillika ensam efter klockan 12. Själva jobbet i receptionen känner jag mig ju väl bekant med, men det är olika från ställe till ställe hur man gör med patienter som kommer in utan att ha bokat tid. I Ödåkra har man ingen triagesköterska utan ber patienterna ringa och det är inte populärt kan jag säga. Många är frustrerade över knappval i telefon och tycker att: Ja, men nu är jag ju ändå här.... osv.

Nåväl, tiden går ju fort när man är ny på jobbet och jag klarade av fredagen utan större besvär och det var skönt att köra hem efteråt. Natten innan hade jag drömt att jag kom alldeles för sen för att lösa av kollegan, huvva så hemskt! Tur att det bara var en dröm.

Vädret har varit uselt i helgen med blåst och regn, så jag har passat på att försöka "läka" min onda häl (bra ursäkt va?). Det har varit fullt upp med skidåkning på längden och tvären på TV och självklart följde jag Vasaloppet från soffan. vilket var spännande ända in i mål. Norrmannen Dahl vann och vår egen Marcus Ottosson (brorson till Janne Ottosson, om någon minns honom och hans många segrar) kom på fjärde plats, mycket nära att vinna för det var trång på målrakan.

I söndags satt jag och "filade" på en inlaga till kommunen angående en ansökan om bygglov av en boende i Övarp, för åkeriverksamhet med 15 bilar. Detta är något jag absolut inte vill vara med om, man har tidigare kört ner en del av häcken i min tomtgräns och inte återställt den fullt ut. Dessutom kör man med tunga lastbilar med släp 24/7, vilket man inte "erkänt" i sin ansökan. Får väl se om det gör någon nytta med mitt och flera grannars yttrande. Även min närmsta granne har fått skador på sin häck. Man kör dessutom inne på min tomt och utanför asfaltsbeläggningen på vägen. Kolla här:


    

Igår var jag på plats i Ödåkra igen och då blev det mest journalskrivning och lite prat med kollegorna, som är jättetrevliga, Fiona i receptionen och Katherina, sekreterare. Tillkom även Therese, en tjej som studerar till medicinsk sekreterare i Landskrona och som gör sin första LIA (lärande i arbete) i fem veckor hos oss. Jättekul!

Visst känns det trevligt att bli välkomnad hem av mina pälsklingar. När de varit inne hela dagen sitter de i fönstret och väntar när de hör bilen komma och är de ute kommer det genast fram till bilen och har bråttom hem. Jag tror också att Pelle har lärt sig ordet "godis", är det möjligt månne? Han kommer i alla fall när jag ropar det. Snart är det dags för återbesök hos veterinären och blodprovskontroll för Pelle. Jag tycker inte han verkar fullt återställd och tror han har besvär med magen/urinvägarna eller dylikt. Han slickar fortsatt bort päls så jag får be om ett ultraljud när vi kommer dit.

Vi väntar på matte....


Idag är jag ledig och har varit inne på kommunkontoret i Klippan och lämnat in min inlaga i receptionen, litar inte riktigt på postgången och det måste vara dem tillhanda senast den 10 mars. Passade på att gå in på Netto som säljer bananer för 12.95/kg, här hemma hos Eriks lanthandel kostar de 24 kr/kg. I morgon lämnar jag bilen klockan 7 och får en lånebil så man kan fixa stolsvärmen som inte fungerar. Sedan blir det spanskagruppen kl 9.30, men inga vidare planer den dagen, Jobb torsdag i Ödåkra och i Ekeby på fredag. 

Ja, som ni ser, dagarna går hur fort som helst och nu bara väntar jag på våren och värmen. Pratade med mina väninnor via Skypeliknande sak, "Zoom", i helgen och vi planerar en träff i mitten av maj, antingen här hos mig eller också i Halland om Helena har valpkull att ta hand om. Det blir jättekul!