tisdag 1 mars 2011

Cruisefasen dag 30 - Protein- och grönsaksdag

Började ju jobba sent idag, 10.45 och hann med en del telefonsamtal, bl a ringde jag till byggfirman som lade om vårt tak för ett drygt år sedan och bad att chefen skulle räkna på ett nytt tak till vår uthus. Jodå, inga problem, skulle komma för middag......Tog inte mer än en halvtimme så var han här, så nu väntar vi på ett kostnadsförslag. Väntar också på "värmepumpsgubben" som förhoppningsvis kommer den här veckan. Usch, bara stora utgifter som väntar.

Veterinären ville ju också att jag skulle ringa efter 1-2 veckor och rapportera hur det gått med Pelle katt. Han har telefontid 8-9 och jag ringde 8.57 ;-)  men han "vabbade" idag. Ok, det är ju inget bråttom och Pelle har läkt och nu syns små, små fjun av päls som kommer att växa ut. Tja, där gick det ytterligare en slant........


Kom hem senare än vanligt, 19.30, eftersom en kollega hade problem att ta sig hem, så jag skjutsade henne. Hann precis slå mig ner i soffan för att kolla på "Halvåtta hos mig" och då blev jag hungrig och sugen på allt gott som bjöds där. I pausen stekte jag korv och omelett och kunde äta under andra halvan av programmet. Har nog glömt berätta att jag gjorde tzatziki igår på gurka (förstås!), kvarg, vitlök och salt och det smakade utmärkt och konsistensen var också jättebra. Mums!!!


Gick upp på mitt rum för att surfa runt lite, kolla mail och skriva här, men tyckte det kändes aningen svalt....Oops, sladden till mitt el-element var ur och termometern visade på 15,9°, brrrr. På med tjock morgonrock ovanpå kläderna och skriva så fingrarna blev varma + en god mugg hett te. Har "värvat" två av mina gamla GI-kompisar till Dukan och vårt forum, hoppas de kommer att gilla det och lyckas. Håller tummarna för dem!!!

Frukost: Yoghurt, havrekli, linfrö, kanel, kaffe
Mellis: Yoghurt, linfrö, kanel, te
Lunch: Fiskbiffar, kesoröra, groddar, tomat, paprika
Mellis: Carls bröd, kesoröra, kalkon, groddar
Middag: Mager kryddig korv, omelett, tzatziki

PS. Glömde rapportera veckans vägning: -0,7 kg, totalt 6,1 kg på 5 veckor :-))