lördag 14 november 2009

Man skall inte ropa hej......

Hahaha, vad då inga missöden fredagen den 13:e? Sent på kvällen hördes ett märkligt ljud från köket. Gick och kollade och gissa vad det var.....Det regnar in genom taket, det är ösregn ute och den gamla underlagspappen läcker som ett såll. I början bara droppade det lite, men vartefter blev det en strilande rännil och vi fick sätta en rejäl balja under. Gick ju inte att sova när man inte vet om eller när det svämmar över i baljan. Tänkte att jag skulle bli tvungen att ringa byggarna tidigt en lördag morgon, hur kul som helst, va?
Klockan fyra slutade det regna och det blev bara ett stilla droppande ner i baljan och jag gick och lade mig.


Vaknade av oljud klockan 7, vad i hela fridens namn pågår? Jo, tänka sig att takgubbarna (de är från östeuropiskt? land, men är anställda av svenskt företag och tydligen vana vid 6-dagars arbetsvecka) har börjat jobba!! På en lördag!! Vilken välsignelse!! Upptäcker att det även läckt in i sovrummet, på fler ställen i köket och på kontoret vid datorn, men tack och lov har datorn klarat sig men tangentbordet är blött. Ja herregud, hur mycket skada har det egentligen blivit i våra innertak? Hoppas och ber att det klarar sig.

Så här ser taket ut på södersidan vid niotiden på lördag morgon:





Och här klockan hunnit bli ungefär 13.30, jag tycker det går ganska fort och kanske kommer betongpannorna att levereras i början på nästa vecka, förhoppningsvis.

Stackars alla våra katter, de får inte (vill inte heller) gå ut när takgubbarna är i farten för det flyger rivningsmaterial i luften. Vi får själva akta oss och se oss för om vi skall utanför dörrarna.

Idag har vi varit nere på ICA Maxi i Hyllinge och handlat. Det blev bl a en stor bit benfri fläskkotlett som kommer att räcka till flera middagar. Får se vad kocken bjuder på i kväll :-D
Det är så praktiskt att handla där med självscanning och att man själv checkar ut och fixar betalning etc. Skönt att slippa stå i kö också. Bertil köpte lösgodis till sig och jag handlade ett paket djupfrysta gojibär/havtorn/björnbär till mig, tror det kan bli gott tillsammans med turkisk yoghurt eller mixat med vispgrädde. Gott att ha om jag blir sugen.
Köpte också sista delen av "Svenska hjärtan", får se om jag tittar idag eller i morgon.