tisdag 20 oktober 2009

Besök hos doktorn

Frukosten idag föregicks av 45 minuter promenad, vilket retade aptiten. Hemma igen åt jag två rågkusar med överbliven pannbiff på, Proviva nypos utan linfrön (för ovanlighetens skull) och kaffe.

Klockan 10.40 hade jag tid hos ÖNH-specialisten Anders Cervin i Ängelholm. Hoppades verkligen få hjälp med mitt högra öra. Så innerligt trött på allt elände med det ända sedan i januari!! Jodå, han var vänlig nog att sticka hål på trumhinnan och sätta in ett rör och även skicka en remiss för MR-undersökning. Kändes lite konstigt och obehagligt efteråt, men suset försvann och jag hörde nog bättre också, tycker jag. Dock sprakar och bubblar det och gör lite ont nu. Skall boka återbesök efter utförd MR-undersökning.

"Firade" mitt lyckade läkarbesök med ett inköp av en s k äppelsvarv (se gärna www.mosterhulda.se) hos systrarna Olsson på Storgatan, 298 kronor. En jättekäck grej som också klarar päron, potatis, rödbetor etc.
Därefter körde jag ut till Sibirien och tog en halvtimmes promenad ner till havet. Ganska milt i luften, men mulet.

Lunch: 1 avokado med räkor och majonnäs, en rågkuse med salami och kaffe.
Middag: Ugnsstekt falukorv med ost och tomat och potatismos.

Har ju satt en minigräns på 10.000 steg per dag och igår slog jag mitt rekord ordentligt, men det har också gjort att jag är mer eller mindre missnöjd med "bara" 12-14.000 steg nu. Ja, jag vet, urlöjligt....har tydligen fått en släng av prestationsångest. Hade ju aldrig fungerat om jag jobbat heltid t ex. Måste "tagga ner" nu, har ju knappt ro att sitta stilla vid datorn och skriva. Inte bra alls, hihi!!! Får inte heller simma på ett tag nu pga röret i örat.

På kvällen slarvade jag till det rejält med en bit Dajmtårta till en kopp te, men gott var det i alla fall. Tänker inte kliva upp på vågen förrän stegtävlingen är slut, efter en månads idogt promenerande måste det väl synas ett någorlunda resultat i alla fall, eller?

Totalt antal steg idag: 19.559, inte lika bra som igår men helt OK.