onsdag 15 juni 2011

USCH och FY för JYSK!!!

Det har varit lite "varannandagsväder" nu, ömsom sol, ömsom regn och just idag är det växlande molnighet och blåst. Yngste sonen fyllde 32 (oj, vad tiden går) i måndags och jag skickade SMS och mail men har inte hört av honom. Hoppas han hade en fin födelsedag i alla fall. Samma dag fyllde exets sambo 60 år och hon fick också ett SMS. Hon är en gammal väninna till mig sedan mycket länge och jättetrevlig. De har rest till Skottland för att komma undan stort firande, så trevligt!

Vill utgjuta mitt missnöje med JYSK! För två år sedan köpte vi två solsängar, såna som liknar tältsängar med tjock dyna, de gick på en dryg "tusing" och skulle vara jättebra. HA!!! De små fjädrarna som höll dynorna på plats trillade av en efter en och även ett "stag" undertill. Skit också, körde dem till tippen. Förra året köpte vi en annan modell i metall och textilene och som de kallade kvalitetsserie med extra kraftig ram, extra stabil komfort etc, också dessa på Jysk.

Jaha, vad händer med dem då? Jo, först går ett stag undertill av på den ena och sedan samma sak med den andra. (Tilläggas skall att vi inte har några barn som busat i dem och bara vi själva som suttit lugnt och stilla i dem). Plötsligt när jag satt och läste "kantrade" den och hela konstruktionen gick sönder, bläää, tur att det inte var så långt ner till marken ;-))  Flyttade över till den andra och fortsatte läsa. Barnbarnet Victor kom och hälsade på och vi satt och pratade lite när jag än en gång for i backen på samma sätt som innan. Victor bara tittade och skrattade och jag förklarade att samma sak hänt bara någon timme innan.
 


VARNING!!! KÖP INTE DEN HÄR.

De höll knappt en säsong!




 Nu skall jag ut och leta efter riktiga kvalitetsmöbler att ha i trädgården. 
Tja, vad hittar jag annars på då? Jo, just nu håller jag på att läsa om Nionde Grottan. Jag har inte läst den sedan i maj 2002 och vill uppdatera mig lite vad som hände Ayla och Jondalar innan jag köper hennes nya och sista bok i serien, De Målade Grottornas Land som ganska nyligen kommit ut. 


Dessemellan försöker jag också göra något nyttigt varje dag och igår blev det först upphandling på Lidl och sedan rensning och storrengöring av kylen, vilket tog en god timme i anspråk. Har också avmaskat två av katterna, Pelle och Nicke, med Profender Spot-on, ,ett medel i pipett som droppas på huden i nacken. Detta eftersom det är hart när omöjligt att få i någon av katterna Axilur, Drontal eller liknande tabletter/pasta. Nu är det bara Stina kvar som skall behandlas, Julia äter aldrig någon mus, fågel eller annat och har aldrig mask heller. Hittade förresten på Lidl "godispinnar" till katt, 10 st för 15 kronor och det blev en succé för alla fyra. Nicke såg när jag stoppade in dem i skåpet efter de fått varsin och satt sedan nedanför och tiggde flera och i morse stod Pelle och jamade och tiggde mera. Hmmm, får väl bli lördagsgodis framöver :-))