fredag 19 augusti 2016

Change of plans...

Tankat check, lämnat nyckel check, ätit lunch check.
Det blev dock inte den planerade lunchen eftersom jag "hittade" en fullt mogen avokado i kylen. Hade lagt den där för att den inte skulle bli övermogen och nu var det på gränsen. I stället blev det en tallrik med isbergssallad, tunt hyvlad gurka och fänkål toppat med knaperstekt bacon, smulad ädelost och grovmalen svartpeppar. En riktig höjdare så jag måste köpa mer avokado och jag är riktigt mätt och belåten nu.





Nu är det alltså dags för jobb och jag styr kosan mot Ekeby. Må  så gott och ha en trevlig eftermiddag, vare sig ni är lediga eller jobbar.

Fullmåne...

            Bildresultat för nattuggla     
 
 Nog för att jag är en nattuggla i vanliga fall, men nu är det fullmåne och helt hopplöst att sova. Vaknar urtrött efter få timmars vila och känner inte lust att göra någonting. Borde ge mig ut på en promenad innan jag skall äta lunch och sedan jobba men det känns motigt. Funderade på att promenera till affären, men dels är det tungt att bära hem varorna, dels är det inget jag tvunget "måste" handla. Eventuellt kan jag ju svänga inom affären på vägen hem från jobbet så slipper jag bära. 

Igår mailade jag till ett par som jag och min väninna Helena träffade på Fuerteventura i mars och berättade att vi bokat resa den 17 november. De blev eld och lågor och började söka på nätet men deras dator strulade. De bor i Stockholm och reser således från Arlanda. Såg att resorna från Arlanda var slut den 21/11 men fanns platser kvar 14/11. Nu på morgonen har jag mailat till dem och sagt att de måste skynda sig att boka så länge det finns platser kvar. Nu väntar jag med spänning på om det blir något återseende.
 
Åt en verkligen höjdarlunch igår med pulled turkey och till den hade jag ugnsrostad potatis, morot, lök, vitlök och chili samt en klick bearnaisesås och gurka. Det smakade "himmelskt" och det blir nog en repris i kväll fast med mixad sallad i stället för det ugnsrostade (kan ju inte frossa varje dag). 
Nu fick jag precis meddelande från chefen på ett av de ställen jag jobbar/har jobbat på. Hon har inga nycklar kvar så jag lämnar in min. Den vårdcentralen byter ägare i oktober och jag vet ju inte om jag kommer att jobba där mer då. Måste också tanka bilen innan jag kör till jobbet och det är åt samma håll så det passar ju bra. 
 
Nu får jag kanske lägga på ett kol och göra mig i ordning och ge mig iväg innan jag fixar lite lunch, så good bye promenad, hihi. Igår gick jag ju i alla fall en prommis på morgonen och sedan tog jag 20 minuter på bandet på kvällen medan jag tittade på Ernst. 
Det blir enkel lunch med stekt ägg, bacon, majonnäs och sallad med gurka, tomaterna är slut. 

Bildresultat för snoopy friday