tisdag 10 november 2009

Nu river vi taket!

Whoops, kl 7.05 väller det in "en massa" takjobbare och det är ju fortfarande nästan mörkt ute. De är väl påpälsade med vintermössor och tjocka ytterkläder och börjar skruva ihop det sista på byggställningarna. Sedan låter det som om taket skulle falla in, de är uppe och river loss eternitplattorna och jag som sitter på övervåningen tycker nästan det är lite otäckt. Plötsligt hörs ett enorm brak och jag hoppar till och tittar ut. Jodå, där föll den stora granen vid husknuten, den på ca 14 meter (eller mer?) och där Pelle satt fast i nästan ett dygn när han var 13 veckor. Ja, nu är den risken helt eliminerad i alla fall. Huga så stor den ser ut när den ligger ner, kunde säkert ha dugt som julgran på ett torg någonstans, men det är så dags nu för gubbarna sågar den i bitar. Här följer några bilder från dagens rivningsarbete.







Nog är det väl typiskt att det en dag som denna bara är regn, regn, regn! Gyttigt och slaskigt överallt och man drar in skiten också, bläää!

Har för övrig mailat en ansökan till en tjänst som assistent i Klippans församling idag, så nu får jag bara hoppas igen och hålla tummarna.

Igår kom det reklam i lådan om en dagsresa till "Jul i Haga" med demo av Cloudberry sängkläder. Tror det är sådan där ullhistoria som exet har köpt och tycker är fantastiskt. Men, herregud, en uppsättning gav han ca 12.000 kr för och tillika skall man inte använda lakan, Jag tycker det verkar ohygieniskt, men, föralldel, skulle ju vara intressant att höra om det + att julhandel i Haga är jättemysigt. För 250 kr ingår dessutom bussresan t o r + lunch på Åby restaurang. Ringde ex-svägerskan Kerstin och frågade om hon var intresserad av att åka och det hänger ytterst på hundpassning för hennes del. Man är ju borta i nästan 12 timmar, så vi får se hur det blir. Kul skulle det vara hursomhelst!