fredag 29 juli 2016

Brrrr....

I morse var det riktigt svalt, för att inte säga kyligt, när jag gick ut till bilen. Tempmätaren i bilen visade på blott ynka 10 plusgrader, lite väl tidigt för höstmorgnar redan, eller hur?
Framåt dagen skall det komma in ett riktigt oväder från Danmark, där det både stormar och åskar, men vi blir nog lite skonade och får kanske bara regn. Nu är det i alla fall 20° ute.
(Jaha, nu kom regnet, det fullkomligt öser ner och klockan är 15.35 och parkeringen utanför svämmar över). 




Efter jobbet skall jag köra direkt till äldsta grabben och titta till hans irländska varghundar och se om hans äldste son är hemma och sköter om dem och huset. Han är ute på en 48 timmars tripp som heter Öresund runt tillsammans med en nyfunnen "väninna". Hoppas de klarar sig undan värsta ovädret och får en trevlig upplevelse.
Skönt med fredag och helg framför sig. Det har varit lite tufft att jobba heltid en vecka nu, var himla trött i benen och de var svullna när jag kom hem igår. Kändes tunga och svullna i morse med så jag har stödstrumpor på mig och det är fruktansvärt varmt, de skall av så fort jag landar hemma! Annars är det mycket skönt med sådana strumpor och nu finns de med roliga färger och motiv också. Jag har också några par av bambu, som är jättemjuka och sköna.




Lunchen idag var en riktig katastrof! Jag hade ingen matlåda med mig så jag tänkte köpa mig en kebabtallrik från ett ställe här i byn. Jag brukar mycket, mycket sällan äta sådan mat, men USCH och FY, det var riktigt otäckt. Vet inte vad det var för kött, men har aldrig tidigare sett något liknande i kebabväg. Stora tjocka bitar kött med fett i/på, riktigt äckligt. Brukar ju vara mer som tunna flagor. Jag åt sallad, feferoni, tomat och lök och smakade pommes frites som var goda. Hade begärt vitlökssås, men den var inte heller god, en konstig syrlig, rinnig sås, bläääää! Kommer dröja länge, länge innan jag köper färdig mat igen, tacka vet jag det jag lagar själv, då vet jag exakt vad det är jag äter. Är ju heller inte så glad för kött utom fisk och kyckling i så fall och kanske köttfärs.


Nu har jag kollat kassorna och allt stämmer så nu är det bara 40 minuter kvar och här är hur lugnt som helst en fredagseftermiddag. Sista patienten kom nyss, en akut som fått sågspån i ett öga, stackaren. Får se om jag kan ta mig någorlunda torrskodd ut till bilen när jag slutar, har ingen regnjacka med mig heller....Får fundera på vad jag är sugen på att äta när jag kommer hem, igår blev det lite brieost och oliver, gröna sådana för omväxlings skull.