fredag 28 augusti 2009

Förträffliga fredag!

Steg upp vid 6-draget och drack kaffe och läste tidningen. Körde maken till jobbet, inga speciella planer för dagen för min del. Han är bjuden på lunch på asiatisk krog via jobbet, det skulle jag också vilja äta. Älskar friterade räkor med sötsur sås, gott, gott men inte alls nyttigt, så det är väl bra att jag får luncha hemma själv med blåbär och turkisk yoghurt t ex. Eller avokado och räkor...

Igår eftermiddag ringde en fd kollega, doktor som bytt arbetsplats sedan en månad tillbaka. Hon berättade att de har halkat efter med journalföringen på det nya stället och ligger cirka 5 (!!!) veckor efter med det och hon undrade om jag var engagerad någonstans just nu. Nähäpp, det är jag ju inte och hon undrade om jag var intresserad av att hjälpa dem. Självklart, det är ju detta jag längtat efter och väntat på.
I morse ringde ägaren till Solljunga (läkarcentralen heter så) och vi bestämde att jag kommer och presenterar mig på måndag morgon. Det är förvisso "bara" en timanställning vid behov, men stället är nystartat och om utvecklingen går bra så.....Jag har aldrig jobbat med deras dataprogram, men jag lär mig fort och hon verkade villig att ge mig ett par timmar att sätta mig in i det hela. Please, håll alla tummar som finns för mig på måndag kl 8.00!!!

Till middag igår hade jag fått tag på jättefin fläskytterfilé som jag plommonspäckade, kryddade väl, brynte i smör och sauterade i rödvin (matlagningsdito, alltså) och vatten. Skyn spädde jag med vispgrädde och mmmm, vad god den blev. Till det skivade köttet hade vi stekt potatis med vitlökssmör, röd vinbärsgelé, inlagd gurka och såsen.

Mulet idag, regnet "hänger i luften", men det är varmt!! 18° i natt och varmare nu. Undrar om det kanske blir åska för det känns lite kvavt. Skall sätta igång en maskin tvätt så får vi se om det går att hänga den ute sedan eller om det blir in i tumlaren. Får väl planera och handla till helgens mat också men är ganska idéfattig för tillfället.