onsdag 19 augusti 2009

Matfunderingar

Vädret är just ingenting att lita på just nu! Igår blåste det småspik, var mulet och regnet hängde i luften. Kändes verkligen som hösten var i antågande och följaktligen blev maten därefter. Till hösten tycker jag det hör mustiga maträtter och således gjorde jag en skånsk vitkålssoppa med frikadeller till vilken det intogs en ostmacka. Mmm, det var gott och så länge sedan vi hade det. Det blev så mycket att det räcker till en eller 2 middagar till, så jag får försöka fixa plats i frysen.

Idag däremot lyser solen hur glatt som helst. Visserligen var det bara 6-7° i morse och en aningen svalt, men nu är det 20° i skuggan. Jag får allt ta och byta ut mina långa jeans och blusen mot shorts och linne.

Så kommer då frågan vad man är sugen på för mat idag då? Tja, just nu tror jag att jag tar en avokado till lunch med lite tonfiskröra. Gör röran med turkisk/grekisk yoghurt, finhackad lök (helst röd), dill, kapris och lite majonnäs (kan ju ta i det sista av stenbitsrommen som blev över häromdagen också). Lunchen klappad och klar alltså, men middagen då? Tar en raid i frysen först och jag inte hittar något inspirerande där får det bli en tur till affären. Återkommer med rapport senare!

Lille Pelle tycks inte alls ha tagit någon skada eller nämnvärt bekymrat sig om sitt äventyr i trädet. Han och Nikke leker, äter och sover helt obekymrade om allt farligt här i världen. Dessvärre vill jag inte låta dem vara ute nu på ett tag, men å andra sidan har de gott om utrymme att härja på inomhus. Gammelkatterna börjar så smått vänja sig vid småttingarna, så det kommer säkert fungera bra med tiden.

Nästa vecka skall jag försöka ta mig i kragen när det gäller mat och motion igen. Har ju haft "semester" från både GI, McKenna och promenaderna och cyklingen. Men, på sommaren skall man väl få unna sig lite innan den långa mörka hösten, eller hur?

Önskar alla mina vänner en skön och behaglig dag!