onsdag 20 juli 2016

Nu är det sommar igen.....

Bildresultat för sommar och sol
Ja, det kommer nästan som en överraskning, alltså solen och värmen. Jag har väl haft dålig koll på prognoserna för kommande dagar, så det är skönt att sommaren är tillbaka, hoppas den stannar länge nu!

Igår tog jag en eftermiddagspromenad och satte igång min Runkeeper, men den måste ha fått solsting för den pausade och stoppade sig själv så första halvan av rundan kom inte med. Tur att jag vet själv hur långt det är och hur fort jag går. Hela rundan blev 7,5 km på 1timme och 25 minuter. Det var så varmt att jag svettades rejält och det kändes som det brände under fötterna. Fel skor ?! Hemma igen smakade det bra med kall fläder och tonic zero. Läskande!
Jag tog mig också för att blanda till ogräsmedlet och sprutade ordentligt den ena uppfarten, men det tar ju ett tag innan man kan se effekten. Skall nog ta och ge den andra uppfarten en omgång till också.

Det är kanske inte alltid så välbetänkt att göra meny för flera dagar, i alla fall inte för mig. Jag var inte alls sugen på varm mat på kvällen utan blandade vaniljkvarg, keso, grädde och hallon, det blir ingen bild på det för det liknar mest en rosa gröt.
När jag hade duschat och smort in mig på kvällen tyckte jag ändå det "stramade" i ansiktet, tittade i spegeln och visst, solen hade tagit rejält på näsa och kinder. Resten av kroppen är så pass "solvan" att jag bara får en fördjupad solbränna, blir inte alls röd.

I morse tog jag mitt kaffe och ingefärsvatten med mig ut och satt i solen och njöt. Solen kikar fram runt hörnet runt sjudraget och sedan är det sol ända till kvällen. Härligt! Grannen tycks ha semester nu, han kör igång tidigt på morgonen och håller på till sent på kvällen, traktorer och maskiner går för fullt. Livet på landet är skönt!
Köpte hallon häromdagen på Ica till extrapris, 20kr/125 gram och de var inte alls goda utan sura. Hade nog glömt bort mina egna vildhallon, både röda och gula, söta och goda. I morse drog jag på mig stövlarna och plockade 225 gram på några minuter och de smakar så gott. Stövlar tog jag på dels för att det är så blött av daggen i det höga gräset utanför tomten, dels vill jag undvika att få fästingar på mig.

Matplanen för idag (om den håller) är stekt ägg och prinskorv med grönsaker till lunch och likadan kvällsmat som igår, men då med egenplockade hallon. Men, jag är en flexibel person, så man vet aldrig hur det blir.
Blommor från trädgården

------------------
Åh, vilken härlig dag det blev! Strålande sol hela dagen, 26° i skuggan och en lätt bris. I like it! På förmiddagen gick jag en 7 km runda om Fastarp till Mölletofta och hem. Kände sista 2 km att högerfoten inte ville längre, skav på en tå och ont på kanten under stortån, men det var bara att bita ihop och försöka tänka på något annat. Kom hem och upptäckte två hyfsat stora blåsor på fotrandens mediala sida, tån var dock OK. Hur skall jag nu göra i morgon? Går det möjligen med Compeed och andra strumpor (tunnare) och andra skor? Funderar annars på att köra till havet och promenera barfota där, i så fall tidigt innan alla badare kommit. 

Har ansat lådor och krukor och vattnat ordentligt idag samt suttit i solen och läst och läskat mig med Scheppes Indian tonic, vatten och kaffe i olika omgångar. Åt lunch inne där det är väldigt svalt och skönt, gillar inte att äta i gassande sol. Det blev, som planerat, stekt ägg, prinskorv, stekt potatis och gurka, tomat och sallad. 

Nu är klockan 22. 25 och det är fortfarande varmt ute, 21°, och jag tog en liten, liten runda nyss och letade rätt på Nicke katt, ville han skulle komma in för natten. Inget kul på TV så jag läser i stället i sängen. Tog bara mina vildhallon med keso och grekisk yoghurt till kvällsmat, men blev hungrig sedan igen och då slank det ner två (!) tunnbrödsrullar med ost, aj aj aj! Inte bra, hade det hemma bara för Mr X 1 åt det till fika häromdagen, får nog frysa in det. 

                           
Har duschat lite tidigare i kväll men känner mig varm nu ändå. Fönstren på vid gavel, men det står stilla ute, ingen luft kommer in trots "tvärdrag". Förmodar att Pelle katt hoppar ut i natt (har mitt sovrum på andra våningen) och via verandataket ner i trädgården, Nicke är lite fegare och brukar stanna inne hos mig. Just nu ligger han på min skrivare, där jag har "bäddat" med en handduk för att slippa hår etc på den. 
Nicke

Bildresultat för good night