tisdag 29 september 2009

I Stockholm med "gänget"



Idag är det tisdag och jag skall försöka mig på en summering av helgen i Stockholm med Pepparbrudarna.

Lördag morgon 9.04 hoppade jag på Pågatåget Kal P Dal i Klippan för byte i Hässleholm. Väl installerad på min plats på X2000 mot Stockholm skickade jag ett sms till Jessie som satt i vagnen bakom mig och undrade om hon vill komma till mig. Det ville hon, lite nervöst för oss båda eftersom vi aldrig setts förut, men det blev kontakt med en gång. I Alvesta steg Kerstin på och Helena anslöt sig till oss i Nässjö. Resten av resan satt vi och pratade och hade skoj i bistrovagnen.



På Stockholms central sammanstrålade vi vid "bögringen" med Nickie som kom från Borås och Biggan som ju är Värmdöbo. Till fots begav vi oss til hotell Clarion Hotel Sign vid Norra Bantorget, checkade in (lite strul eftersom bara jag, hihi, hade printat ut min voucher) och packade upp. Fint hotell men läskiga hissar, hu!!!




Klockan 16.00 skulle vi infinna oss i DN/Expressen-skrapan och vi tog två taxi dit. Strax efter oss kom fotografen Magnus fullastad med kassar och kamerväska på vagn. Inne i ateljén bjöds vi på tonfisk- eller kycklingsallad medan Magnus riggade "kulisser" eller vad det kallas. Fnissiga och lätt nervösa för att bli fotade bad Magnus oss att fokusera och titta på honom. Trots allt verkade han nöjd efter många bilder "and we left the building" vid 18-tiden.





Helena hade ju fixat biljetter till premiären på "Ladies night" i Globen med Martin Stenmarck, Andreas Johnsson, Mikael Tornving och starkaste mannen Magnus Samuelsson.
Showen började kl 21 och per taxi kom vi dit redan 18.30 så det blev en låååååång fika på McDonalds med en inte så god caffe latte.
Våra platser i Globen var på en stupbrant läktare högt upp och jag måste erkänna att jag fick svindel och undrade hur i hela fridens dagar jag skulle ta mig ner därifrån, får väl kasa ner på rumpan tänkte jag. Kändes dock bättre när raderna framför/nedanför fylldes på med folk. Showen var fantastisk och varade i två timmar som kändes ungefär som 45 minuter. Wow, vilket hålligång med 10.872 kvinnor i publiken och dessa fenomenala artister och dansare på scenen!!!
När vi skulle ut från arenan kunde jag inte annat än småle; där kom en dam nerhasande på rumpan trappsteg för trappsteg ;-) och jag gick själv ner hela vägen.
Utanför Globen rådde kaos med alla som skulle ha en taxi. Vi fick också veta att det brann i T-banan och att det inte gick att åka där. Biggan fick en Värmdötaxi efter en god halvtimmes väntetid och vi andra fick vänta ytterligare ca 15 minuter.
Tillbaka till hotellet så var Helena och Kerstin hungriga och gick ut för köpa korv medan vi andra kojade in, trötta och nöjda som vi var.

Kl 8.30 efter uppiggande dusch pinglade jag in till de andra och vi kom överens om att träffas i foajén för att inta frukostmatsalen. Åh, jag älskar hotellfrukostar!! Här var en buffé som hette duga!! Olika sorters gott bröd, charkuterier, sillinläggningar, ostar, korv, bacon, kokta ägg, äggröra, pannkakor med sylt och grädde, exotiska frukter, croissanter, you name it och det fanns där. Mums! Vi satt och njöt i 1,5 timme.
Därefter var det snart dags att packa ihop och checka ut, men dessförinnan var jag uppe på 8:e våningen och kollade spa- och gymavdelningen. Där fanns en uppvärmd pool ute, bastu och gym inne och en fin terrass där man kan relaxa efter väl förrättat värv.



Kl 12 tog vi våra packningar och gick till Centralen. Helena, Kerstin, Jessie och jag skulle ju med samma tåg som avgick 13.21 och Nickies tåg gick 14.10 eller däromkring. Jag köpte Expressen och tjejen på Pressbyrån "lurade" på mig två Trisslotter, som jag skrapade hemma på söndagen och de var naturligtvis nitlotter, vad annars?? Resan hem gick fort med mesta tiden spenderad i bistrovagnen och i Klippan mötte B mig och vi körde hem. Då kände jag hur trött jag egentligen var så det blev bara lite slötittande på TV och sedan sängen.

Igår, måndag, gjorde jag inte många knop. Kände mig fortfarande lite urlakad och njöt av att vara lat och rekapitulera helgen som gått, läsa vad de andra skrivit i peppisbloggen och alla kommentarer. Småkatterna hade också saknat mig och letat efter mig och följt B hack i häl nästan hela tiden, så de fick sin beskärda del av klapp och kel. Skulle egentligen ha försökt skriva det här igår men de små ville inte låta mig vara ifred utan ockuperade tangentbordet och det bara knas av alltihop ;-)

Som sagt är det tisdag morgon nu och det har mojnat lite efter nattens blåst och solen skiner. Idag känner jag mig pigg och utvilad och måste iväg för att handla, bl a kattmat. Det var en minnesvärd helg och reportaget kommer i januari i Expressens GI- och Hälsabilaga.