måndag 20 mars 2017

Vårdagjämning

Äntligen skall då dagen vara längre än natten och ljuset är tillbaka, men ändå kom det lite snö igår kväll, men den har töat bort redan. Runt 8 plusgrader idag och lite sol av och till.

Igår hade jag nöjet att få ha två av mina söner på besök i hela sex timmar. Den yngste hade kört ner från Säffle i fredags för att hälsa på kompisar, mor, far, bröder osv. Han fick så äntligen sina julklappar och blev överraskad och nöjd, jag har ju inte träffat honom sedan augusti/september i fjol. Enligt önskemål bjöd jag på veganska vårrullar som jag tillverkat på förmiddagen, jag har gjort dem en gång tidigare och de är jättegoda. Den gången var han inte här så därför hade jag lovat att göra dem tills han kom. Timmarna gick fort och vi hade jättetrevligt och idag återvänder han hem. Receptet har jag tagit från Zeinas kitchen på nätet, se länk här: http://zeinaskitchen.se/varrullar/
Det blev hela 35 stycken så han fick ta resten med sig hem. Tyvärr glömde jag ta en bild på dem....

Min ärtskottsodling tar sig så sakteliga och jag väntar ivrigt tills jag kan börja skörda. Så här ser de ut idag sex dagar efter sådd:


Skatorna bygger flitigt och jag tror snart deras bo är färdigt. Det börjar bli dags för äggläggning nu, blir spännande att följa det hela framöver. 


Efter lunch idag, det blev bara lite stekt ägg och skinka och ost, körde jag in till Ängelholm och handlade lite på Willys, bland annat har de god och billig äppelcidervinäger, bara 9.90 kr/liter. Jag brukar ha i äppelcidervinäger i det vatten jag dricker, friskt och gott och lär öka förbränningen också. Sedan passade jag på att köra iväg och tvätta bilen (i automattvätt), men det är rätt så dyngigt här ute på landet, så den blir väl snart smutsig igen. 

Imorgon skall jag jobba i Ödåkra och då behöver jag lunchlåda med mig. Har lagat till två små spenat- och laxgratänger, så en får bli middag idag och den andra följer med i morgon. 


Gurkorna var också billiga på Willys, bara 9 kr/styck, så jag tog två och nu har jag gjort en laddning tzatziki med grekisk yoghurt och vitlök, mums! 

Jag har läst ut "Tusen strålande solar" av Khaled Hosseini och nu har jag laddat ner "Och bergen svarade" av samma författare. Jag tycker om hans böcker, finns den första kvar att läsa, den heter "Flyga drake". Han bor i USA men är född i Afghanistan och det är livet där han skildrar.