tisdag 19 juli 2016

Ändrade planer.....

Nej, det blev varken ogräsbekämpning eller innerdörrstvätt igår. Upptäckte att jag inte hade tillräckligt med ogräsmedel kvar för att blanda till en omgång, så satte mig vid datorn och kollade priser. Medlet är rätt så dyrt, men effektivt och det billigaste hittade jag hos NP Nilssons i Ängelholm för 319 kr för en liter koncentrerad. För övrigt varierade priserna hos Jula, Granngården, Bauhaus med flera mellan 389 till 429 för samma förpackning. Hur kan skillnaden vara så stor?
Innan jag kunde köra till Ängelholm signalerade bilen att det var dags att tanka, så det gjorde jag. När jag kom hem igen med mitt bekämpningsmedel hade det börjat regna och klockan närmade sig 17. Då gick det ju inte att spruta och jag tyckte det var för sent att börja tvätta dörrar, så jag lagade middag i stället.
Middag igår, bacon- och lökomelett med sallad och tomat.

Började ansluta min nya power bank för laddning, läste noga manualen om vilken sorts "laddare" man skulle ha och anslöt. Ingenting hände, inga dioder lyste och jag provade tre olika anslutningar. Fy så trist! Undrade om det var mig eller apparaten det var fel på. Så i förmiddags var jag tvungen att ta en ny tur till Lidl i Åstorp och fick hjälp av trevlig kille i personalen att konstatera att power banken var defekt. Fick en ny, tackade för hjälpen och körde hem och nu fungerar den. Bra!

Eftersom jag bor på landet har jag i ordinarie TV-utbud bara tillgång till TV1, TV2, TV4 och dansk TV, vilket känns lite "futtigt". Betalar 299 kr/månad till Boxer för att kunna få lite variation, men nu tycker jag det är ofta samma på många kanaler. Det är Allsång på Skansen, allsång på gränsen, allsång med Lotta på Liseberg. Man har Spårlöst i Sverige, Norge, Danmark och England. Bästa bagare tävlar i Sverige, Danmark, England osv. Finns det ingen hejd på allt detta? Trinny och Susanna stylar väl snart hela världen de också. Jag tycker det blir oerhört tjatigt. Igår valde jag i stället gamla repriser på svensk humor, t ex Gustafsson 3 tr med favoriten Robert Gustafsson i tre roller. Tycker också om Solsidan och den gamla Svenska hjärtan. Ja, ja, nog gnällt om det, jag stänger ju av och läser när det blir för tråkigt. 

Igår fick jag ett plötsligt infall att göra ingefärsvatten, det var länge sedan jag gjorde det här hemma. När jag är på Fuerteventura dricker jag ett glas till varje frukost, men hemma äter jag ju inte frukost, men det var gott på kvällen med. Vet inte om det är vätskedrivande, men jag fick springa på toaletten i varje reklampaus på TV:n. Blandade och i äppelcidervinäger i mitt vanliga dricksvatten, också något jag glömt bort sedan länge. Gott! Lär ju vara nyttigt för fettförbränningen också, inte vet jag.....

Nu tar jag en mugg kaffe efter lunchen, se nedan, och sitter och klurar på om jag verkligen skall ha makrill, potatis och spenat i kväll eller om jag skall ta något lättare. Får se vad det blir. Om det torkar upp lite mer i eftermiddag blir det ogräsbekämpning och ans av lådor och krukor, men innan dess satsar jag på en promenad. Har suttit stilla framför datorn alldeles för länge idag och läst en bloggdagbok som en bekant (via nätet) i Spanien skriver sedan många år. Jag har fortfarande mycket kvar att läsa ifatt där, är på år 2010. Där finns det jättemycket fina bilder och det ser härligt ut.

Kalvsylta, kokt potatis, inlagda rödbetor i turkisk yoghurt, gurka till lunch. Potatis är ju inte optimalt med tanke på kolhydraterna, men så väldigt gott någon gång då och då.

-----------------------------------