onsdag 14 september 2016

Vilken härlig dag...

...det blev! Hämtade väninnan vid tåget i Klippan strax före klockan elva, vi körde hem och parkerade bilen, hon hälsade på mina katter och gav dem godis. Hon har två själv, fina raskatter. Sedan gick vi ner till Hillesgården, en sträcka på 3,6 km, i stekande hetta och luften stod still, svetten lackade.
Vi började med en tur i deras fantastiska örtagård och höll på att svimma av värmeslag. Gick vidare in till butiken där det finns både nytt och loppisgrejor. Jag köpte lite bambusockar, så sköna, och Margita fann en jättefin blus. Vi kikade lite på de nyinkomna ekologiska kläderna och ky-Boot-skorna, en efterföljare till MBT-skorna, designade av samma schweiziska skapare. Så otroligt sköna och inte alls lika klumpiga som MBT (Massai Barefoot Technoloby). Margita provade en kofta/poncho i ekologisk ullblandning, den var jättesnygg, men vi beslöt att avvakta lite.

Sedan gick vi till restaurangen, klockan hade hunnit bli halv två och vi var hungriga. Beställde kålpudding men den var slut så vi fick hemlagade, goda köttbullar med klassisk sås, potatis, lingon och inlagd gurka. Det smakade utmärkt och innan dess hade vi ätit en mycket fin salladsbuffé.

Efteråt fortsatte vi med en promenad i parken som är otrolig fin och välskött, besökte en loppislokal, Eva Rydberg-utställningen, kollade in våffelkafét men avstod från fika. Återvände till butiken och Margita köpte sin kofta och jag ett par ky-Boot sandaler. Där sprack budgeten rejält kan jag säga, den är inte avsedd för slika impulser och jag blev 2299 kr fattigare. Men jag lever ju här och nu, ingen vet om det blir en morgondag....


Nöjda med vår dag vandrade vi åter 3,6 km hem till mig, pustade ut med lite vatten och snack och sedan körde jag Margita in till tåget som avgick från Klippan klockan fem. Jag avbokade dagens vattengympa kl 11.30 för att kunna träffa Margita och undrar nu om jag kan dra mig upp i morgon bitti, för då är det ett pass klockan 6.15, huvva! 
                                   
Jag är fortfarande mätt. Det är nu 23,9 i skuggan och jag vet inte om eller vad jag skall äta, tar ett glas vitt vin (vet att det inte är OK för vikten men...) och njuter av min dag.

Kolla gärna in Hillesgården på nätet, där finns så mycket att se och göra. Program varje onsdag vår och höst med välkända artister, föreläsare, musiker etc. Stiftelsen Hilarion är det som driver det och Eva Rydberg är deras ”beskyddare” eller vad det nu kallas. Man kan också lämna in skor, kläder, böcker m m till deras second hand, så nu vet jag att jag inte behöver slänga mina skor och böcker.

Nu längtar jag efter en dusch och sedan blir det nog soffhäng för hela slanten. Hittills idag har jag avverkat 17,383 steg.