fredag 22 juli 2016

Nu är det helg...

Lite trött så här på kvällningen efter en hel arbetsdag. Körde hemifrån kl 7 och kom hem igen kl 17.30, har ju blivit lite bortskämd med mycket ledighet som pensionär, åtminstone den här månaden.
En stafettläkare som slutade idag hade bakat prinsesstårtor, två stycken, och vi var bara sex stycken i tjänst, resten har semester. Tja, jag fick ju "offra" mig och ta en bit och det var den godaste prinsesstårta jag någonsin smakat. Visserligen måste jag "skala" den eftersom jag avskyr marsipan, men resten..... mumsigt värre. Han påstod att han hade bakat den själv och det kan nog stämma för den såg verkligen hembakad ut. Jag åt under dagen också till kaffet tre stycken Achima Cares chokladbitar, 75%, à 5 gram styck. På något underligt vis har jag ändå lyckats hålla rätt kalorimängd och E%.
Till lunch hade jag gjort en typ grekisk sallad med tonfisk, fetaost, oliver, tomat etc med en dressing på grekisk yoghurt med pressad vitlök. Jättegott! (Ingen bild, inte kul att se i en matlåda av plast).
Fick sms idag att min 5-litersdunk med DAX ytdesinfektion kommit till affären i byn redan. Orkade inte köra inom efter jobbet, får ta det i morgon, har ju ett par liter hemma ännu. Men det var ju jättesnabbt expedierat.
Arbetsdagen flöt på fint, fick gjort allt jag tänkt mig och lite till. Turligt nog hade jag bara gjort upp patientkassan innan kl 17, för det kom en patient och handlade i apoteket kl 16.57!! Vadå, ute i sista minuten....
Funderade på vägen hem vad jag var sugen på till kvällsmat och som kunde kompensera upp tårtan och chokladen jag stoppat i mig för att det inte skulle bli alldeles galet många kolhydrater i förhållande till proteiner och fett. Det blev till slut en avokado, turkisk yoghurt med mosad ädelost, en skiva Maasdamerost och lite röd chili. Gott och mättande!



Kollade stegräknaren och var långt ifrån mina önskvärda 10.000 steg idag, skulle jag verkligen ge mig ut på en promenad? Hade nog bara runt 5-6.000 dittills. Åh, vill så gärna nå målet! Ja, drog på skorna och gav mig iväg kl 20 på en nätt runda på 45 minuter och då fick jag mer än 11400 steg och några till blir det ju. Blev som vanligt varm och svettig så det satt skönt med en dusch efteråt.
Nu är jag ledig till måndag så får se vad som händer i helgen, i morgon kommer Mr X 1 och fortsätter trädgårdsarbetet. Jag funderar på ett tidigt morgonbad i havet, men vill jag köra 4-5 mil t o r bara för det? Nja, jag vet inte nu.....får se i morrn.

Nu skall jag ta en mugg kaffe och kolla om det är något intressant på TV, vilket jag tvivlar på. Klockan är 22 och jag är inte sömnig så får väl läsa i stället annars. Vaknar ju alltid jättetidigt även om jag lägger mig tidigt, så brukar försöka sysselsätta mig till åtminstone kl 23.30. Vad gör man annars när man vaknar kanske klockan fyra? Tips på det, tack....