torsdag 24 december 2009

God Jul


Julafton idag kan man tänka sig! Har inte haft någon julkänning överhuvudtaget hittills. Jobbade till 19.15 i förrgår och igår slutade jag 17.00, så det har varit fullt upp. B har dock varit ledig båda dagarna och fixat och donat lite här hemma.

Jag hade bestämt att jag inte ville ha in granen i år, men si, B tyckte tvärtom och släpade in "eländet". Under tiden åkte jag och handlade potatis och grädde till Janssons (köpte också på impuls "Flickan som lekte med elden" på DVD, kan ju vara trevligt att se när tillfälle yppar sig) och for sedan till Össjö för att lämna julklappspengar till Victor och Marcus. När jag
vänt kylaren hemåt ringde Jaana på mobilen och sade att hon glömt att ge mig en julklapp. Jepp, vände nosen dit igen och så glad jag blev! Jag fick ett krus med apotekets senap, som är så jättegod. Det var precis rätt, dagen innan hade jag beklagat mig att jag glömt/inte hunnit köpa den. Tusen tack Jaana!

Åter till granen...Den blev klädd som sig bör enligt vår tradition med mina egenhändigt gjorda stjärnor och kulor av pärlbroderi och virkade röda hjärtan + en massa ljus och lite glitter. Som jag befarat tilldrog sig detta träd Nickes, men framför allt Pelles intresse och det tog dem inte lång stund att "strippa" den.






Klockan 15.00 bänkade vi oss traditionsenligt framför TV:n, tände ljus och tittade på Kalle Ankas jul, drack kaffe och öppnade en ask Paradis. Hu, det var hiskeligt vad chokladen var söt, kan det vara för att jag lärt mig uppskatta mörk choklad på 70-86%? Åt också en hel del nötter och blev ganska mätta, så vi beslöt att vänta med maten till runt klockan 19.



Fick roligt sms från Jessie, vid första anblicken trodde jag det kommit fel, hihi. Det löd som följer:

Hej Gunnel!
Vill bara önska dig en riktigt god påsk och en bra start på 1987. Alla här på Alzheimershemmet hälsar.
Kram från Faster Rune.


Jag skrattade både länge och hjärtligt och det gjorde B också. Skickade det vidare till mina nära och kära och får då ett minst lika roligt svar av min svärdotter Jaana:

Hej Faster Rune!
Glad midsommar själv. Vi ser också fram emot år 1972, gott nytt till er också.
God morgon från Farbror Siv.

Det blev en del telefonsamtal denna dag också. Jag pratade med ex-svägerskan Inger i 40 minuter och fick veta att den sista i f d svärfars syskonskara, faster Ingegerd gått bort 22/12, 89 år gammal. Det är bara ett par veckor sedan hennes bror Torsten begrovs, men har man kommit upp i de åldrarna går det ju faktiskt bara åt ett håll.

Pratade också med sonen Pierre i Göteborg. Den "stackaren" är ledig idag, men jobbar sedan resten av helgen och ingen ville byta pass med honom så han får "fira" jul själv. Känns inte roligt att inte få träffa honom i helgen. Broder Max och fästmö Anna kommer ner idag och firar med hennes familj och tittar hit en sväng på annandagen för att sedan bege sig upp mot Göteborg igen, vill vara hemma på söndag innan det är dags för jobb igen.

Som sagt, på kvällen åt vi skinka med apotekssenap från Jaana ;-) hemlagad brunkål, Janssons frestelse och ägghalvor och sedan var vi proppmätta. Skinkan köptes färdigkokt och av märket Tulip och den är helt perfekt, precis som en gammeldags skinka, saftig och med liten fettrand och lagom sälta.